1. Leiskite laiką vietose, kuriose veikia kondicionierius

Sakote, neturite? Tai ne bėda. Galima paimprovizuoti ir namie. Jums reikės dubenėlio su ledukais bei paprasto ventiliatorius. Įjunkite ventiliatorių ir priešais jį padėkite ledukus, jie ims garuoti ir atvėsins orą. Jeigu nenorite eksperimentuoti, patariu nueiti į prekybos centrą ar sporto klubą, nes ten visada gaiviai vėsu.

2. Mąstykite apie šaltus dalykus

Pavyzdžiui, skaitykite knygas apie Antarktidą, Šiaurės ašigalį arba pažiūrėkite žiemiškus filmus tokius kaip ,,Palikti sniegynuose“ ar ,,Ledynmetis“. Psichologinė būsena kartais lemia daugiau negu fizinė, todėl nukreipkite savo mintis tinkama linkme ir tikrai atvėsite.

3. Užsidėkite ledo kompresą ant riešo

Šis kompresas atvėsina kraują venose ir akimirksniu jums leidžia jaustis gaiviau. Dėkite jį po 5 sekundes, kas porą valandų. Tik atsargiai, kad nenušaltumėte odos.

4. Išjunkite nenaudojamus elektrinius prietaisus

Kai jie būna įjungti į elektros tinklą, atrodo, ima skleisti savo šilumą. Todėl išjunkite kompiuterį, televizorių, viryklę ir kambaryje tikrai bus vėsiau.

5. Valgykite aštrų maistą

Turbūt nėra daug norinčių valgyti aštriai tokiu metu, tačiau tai tikrai padeda atvėsti, nes sukelia prakaitavimą, dėl kurio kūno temperatūra atvėsta netgi keliais laipsniai. Taigi tikrai ne sutapimas, kad karščiausiose pasaulio šalyse kaip Meksika aštrus maistas yra nacionalinis. Jis tarsi uždega burną, bet leidžia atvėsti kūnui.

6. Atšaldykite savo pagalvę

Ryte įdėkite savo pagalvę į plastikinį maišiuką ir įmeskite į šaldymo kamerą. Ryte grįžus po sunkių dienos darbų bus labai malonu padėti galvą ir atsipalaiduoti ant šaltos pagalvėlės.

7. Atvėsinkite galvą

Jeigu jūs su kepure ir pasidarė be galo karšta, nusiimkite ją ir prisipilkite šalto vandens ar ledo kubelių. Tai tikrai greitai atgaivins mintis.

8. Venkite kavos, nes ji ne papildo jūsų skysčių resursus, bet juos tik sumažina.

9. Leiskite laiką rūsyje

Ši patalpa – ne pati mieliausia, bet jeigu kenčiate nuo karščio, jums bus kaip tik, nes ten dažniausiai būna 10-15 laipsnių šalčiau nei viršuje.

10. Vartokite kefyrą, nes jis atgaivina kūną ir mintis!