„Tai neabejotinai skaitlingiausi ligi šiol vykusios Vilniaus šaulių kuopos pratybos. Šaulių motyvacija yra pagrindinis variklis. Čia, poligone, buvome kaip vienas kumštis“, - sako Vilniaus šaulių kuopos vadas Mindaugas Balčiauskas.

Ypatingai gausi, skaičiumi viršijanti 2 būrius šaulių grupė vadovaujant instruktoriams turėjo galimybę anksčiau įgytas bei naujai gautas karybos žinias pritaikyti praktiškai - judėti mūšio lauke, nustatyti atstumus, nurodyti taikinius, dirbti su kompasu ir žemėlapiu, braižyti ugnies kortelę, paruošti maketą, tobulinti reakcijos į tiesioginį apšaudymą įgūdžius.

Dieną įgytos ar atnaujintos žinios buvo pritaikytos naktinėse orientavimosi pratybose – kruopščiai išdėliotų ir užmaskuotų kontrolės punktų teko ieškoti įveikiant miško tankmę, klampaus smėlio ruožus, apeinat pelkę.

„Tokio pobūdžio mokymus, pagal karinio rengimo programą, numatoma organizuoti ir rudenį. Siekiame, kad Vilniaus šaulių kuopos pratybos taptų reguliaraus šaulių karinio rengimo dalimi“, - tvirtina M.Balčiauskas.

Lietuvos šaulių sąjunga – savanoriška pilietinio ugdymo ir pilietinės savigynos visuomeninė organizacija, kuri dabar vienija apie 7 tūkst. narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)