Žemių sankasos, betoniniai statinukai nė iš tolo nepriminė tradicinio šventės laukimo. Joninių slėnyje vyksta didelės permainos ir kitąmet ilgiausia metų diena Jonavoje vėl bus kitokia.

O šiemet neliepsnojo laužai, nebuvo ir naktinio pasišokimo iki paryčių, vidurnaktį dangų nuspalvinę fejerverkai išlydėjo šventėjus po namus. Šventė vyko miesto centre nedidelėje erdvėje. Tačiau kultūros centro darbuotojai sugebėjo surengti gražią šventę miestiečiams, dar kartą pademonstruodami savo išradingumą ir kūrybingumą.

Jau tradicinėmis galima vadinti sūrininkų varžytuves. Nors sūrininkų dalyvavo ir nedaug, bet sūrių gausybė ir skonių įvairovė traukė kiekvieno akį bei skrandį.

Kaip įprasta veikė ir Jonų respublikos piliečių raštinė. Visi Jonai, Janinos, Janai, Ivanai, Džonai ir Džovanai turėjo galimybę užsiregistruoti Jonų respublikos piliečiais.

Netrūko šiais metais ir naujovių.

Viena jų - organizuotos gyvųjų šaškių varžybos. Juodosiomis ir baltosiomis šaškių figūromis tapo žmonės, komandos buvo pažymėtos ženklais, kad patys žaidėjai nesusimaišytų.

Dar viena naujovė – Paparčiomobilio rinkimai. Dalyvauti galėjo visi ratuotieji, nepriklausomai nuo ratų skaičiaus.

Nors įprastų naktišokių nebuvo, tačiau linksmybių tikrai netruko: „Kitava“, „4 Roses“ ir „Biplan“ sugebėjo išjudinti įvairaus amžiaus Jonus, Janinas ir visus šventėjus.