Iš Norvegijos į Lietuvą skridusi mergina pasakojo, kad šuniukas buvo nedidelis ir specialiame šuns krepšyje. Tokių keliautojų buvo mačiusi ir anksčiau, tik paprastai jie skrisdavo šeimininkams ant kelių.

Šį kartą augintiniui buvo nupirktas atskiras bilietas, tad šuo teisėtai tupėjo savojoje sėdynėje.

„Buvo juntama keleivių nuostaba, bet niekas triukšmo nekėlė. Žinia, Norvegija - lygių galimybių šalis“, - juokavo Lina. Vis dėlto, situacija tik iš pirmo žvilgsnio nekalta. Jeigu keleivis siaubingai bijo šunų, o šalia - keturkojis su atskiru bilietu, kokios žmogaus teisės skristi lėktuvu be netikėtumų? Jei perki bilietą savo augintiniui, gali vežti bet ką?

Neleidžia skraidinti egzotiškų ir nykstančių gyvūnų

„Tai, kokio dydžio gyvūnas gali drauge su šeimininku skristi lėktuvo salone, didžiausia dalimi priklauso nuo konkrečios aviakompanijos politikos. Vienos oro linijos naminius gyvūnus leidžia vežti salone, kitos laikosi griežtos tvarkos, jog augintiniai keliauja tik uždaryti specialiuose transportavimo narvuose bagažo skyriuje, trečios salone leidžia vežti ne didesnį negu standartinis rankinis bagažas gyvūną su jo gabenimo dėže ar transporteriu“, - DELFI komentavo Tarptautinio Vilniaus oro uosto komunikacijos koordinatorė Greta Babarskaitė

„Bilieto pirkimas augintiniui“ paprastai yra specialus gyvūno registracijos mokestis. Koks tai gyvūnas didelės reikšmės neturi. Svarbiausia, jog nebūtų draudžiamas namuose laikyti egzotinis, nykstantis gyvūnas.

„Tačiau keliaujantys oru naminiai gyvūnai turi būti žymėti mikroschema. Lietuvoje reikalaujama turėti ES gyvūno registracijos pasą, skiepų pasą. Keliaujant į kai kurias šalis gyvūnas tam tikrais skiepais turi būti skiepytis likus ne dauiau negu 24 val. iki skrydžio", - pasakojo G. Babarskaitė.

Jokių gyvūnų lėktuve

Kalbėdama apie lietuvių dažnai pasirenkamą pigių skrydžių bendrovę „Ryanair“, DELFI pašnekovė akcentavo, jog čia laikomasi labai griežtos taisyklės – „jokių gyvūnų lėktuve“.

Vengrų pigių skrydžių bendrovė „Wizzair“ taip pat laikosi tokios politikos, išimtį darydama tik specialiai treniruotiems aklųjų keleivių šunims-vedliams, jeigu jie turi specialius dokumentus.

„Aviakompanija „Airbaltic“ leidžia gabenti gyvūnus, tačiau reikalauja apie tai pranešti iš anksto, kadangi viename lėktuve gali būti ne daugiau nei 2 naminiai gyvūnai“, - pateikė pavyzdį Vilniaus tarptautinio oro uosto atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)