Su šia lengvaatlete kalbėjomės LLAF taurės varžybose, kuriose ji tapo net dviejų rungčių (1500 m ir 3000 m) nugalėtoja. Tačiau paklausta, kokiu savo pasiekimu didžiuojasi labiausiai, Vaida atsakė,  kad 19 vieta Europos čempionate, nes tai buvo pirmasis suaugusiųjų čempionatas, kuriame ji dalyvavo. Galima sakyti, jog tais metais bėgikė debiutavo 3 km bėgimo su kliūtimis  rungtyje ir labai didžiavosi tuo, kad pateko į čempionatą ir atbėgo devyniolikta. Taip pat V. Žūsinaitė atskleidė , jog  3000 m su kliūtimis bėgimas – mėgstamiausia jos rungtis,tačiau ją renkasi tik tuomet, kai jaučiasi tinkamai pasiruošusi. Į klausimą, kodėl būtent ši rungtis yra mėgstamiausia, ji atsakė, jog 1500 m jai yra per mažai, 3000 m paprasčiausia monotonija, o kai bėga 3000 m su kliūtimis yra pasiruošusi  bėgti nuo kliūties iki kliūties ir tuomet laikas, praleistas bėgimo takelį, praskrieja daug greičiau.

Lengvaatletė atskleidė, jog  tai, ką jaučia prieš varžybas, priklauso nuo būsenos, pasiruošimo, savęs motyvacijos. Kartais atrodo – bėgs, sudraskys visą takelį, o jei jaučiasi neužtikrinta  būna labai sunku. Tokiu atveju pasiseka arba nepasiseka.Vaida teigia, kad  reikia dirbti su savim, jeigu visąlaik ateini abejojantis savo jėgomis.  Na, o ji pati stengiasi visas blogas mintis vyti,kuo toliau, jeigu aplanko blogos mintys, tuomet iškart nustoja apie tai galvoti. Kartais baigusi distanciją ima galvoti, jog padarė ne viską, ką galėjo,nes  atrodo – būtų galėjusi bėgti dar greičiau. Tačiau bėgimas ir yra toks dalykas, kad turi prisiversti judėti greičiau, kol esi bėgimo takelyje. Tokiose situacijose ji stengiasi galvoti, jog tai buvo tiesiog gera treniruotė prieš laukiantį startą kitose varžybose.

Kadangi visą darbą atlieka treniruotėse, stengiasi  motyvuoti save  galvodama, kad ruošėsi  ir dabar gali parodyti, ką moka geriausiai. V. Žūsinaitė pabrėžė, kad svarbu negalvoti apie būsimą rezultatą, nes pats žinai, kaip pasiruošęs esi, neužciklinti savęs ties kažkokiais skaičiais, bet  bėgti greičiausiai kaip tik gali. O bėgant reikia stengtis galvoti: „Dar ratukas, tik ratelis, dar šiek tiek “ ir taip stumti save pirmyn, kad galėtum palaikyti bėgimo tempą ir ritmą, o dėl to verta ir šiek tiek pakentėt.

Lankyti lengvąją atletiką Vaida Žūsinaitė pradėjo gana vėlai, tačiau gali drąsiai teigti, kad šis sportas padėjo susiformuoti jos charakteriui. Ji žino, kad įgytas ryžtas, užsispyrimas ir valia padės neprapulti klaidžiame gyvenimo kelyje. Nepaisant to, sportas atima daug jos laiko. Visų pirma, jei norint sportuoti profesionaliai, siekti aukštų rezultatų, reikia susitaikyti su tuo, kad sportas atims galimybes, realizuoti save kitose srityse, kuriose galbūt irgi galėtum kažką pasiekti. Pavyzdžiui, dvi treniruotės per dieną užima beveik visą lengvaatletės laiką, nes reikia ir pailsėti po pirmos treniruotės, kad antroje vėl galėtų bėgti gretai. Iš tikrųjų sportas neatima gyvenimo – sportas tampa gyvenimu: net savaitgaliais negali kažkur toli išvažiuoti, nes turi viską derinti su varžybomis bei treniruotėmis. Tarkim,  į gimtąjį Alytų aplankyti tėvų grįžta labai retai.

Tiems, kurie galvoja pradėti sportuoti, Vaida pataria  pagalvoti ar iš tikrųjų to nori. Jeigu taip, tuomet pasirinkti sau tinkamą rungtį ir nepasiduoti, tikėti savimi, net kai nepasiseka varžybose. Na, o pačiai lengvaatletei belieka palinkėti įvykdyti Europos čempionato normatyvą 3 km su kliūtimis rungtyje ir kuo geriau jame pasirodyti.