Stovykloje aklieji ir silpnaregiai vaikai bei jaunimas Klaipėdos regos ugdymo centro bei kitų specialistų pagalba turėjo galimybę geriau save pažinti, atrasti naujų įgūdžių, tobulinti kūrybiškumą.

Savaitės trukmės stovykla „Pažinimo stebuklas“ prasidėjo birželio 9 d., Monciškėse, „Megės namuose“. Šiais metais vykusi stovykla buvo didžiausia dalyvių skaičiumi – jų 50.

„Dažnai aklieji ir silpnaregiai užsidaro savyje, neieško savirealizacijos galimybių. Todėl šiuo projektu siekiame vaikus padrąsinti ir motyvuoti tapti pilnaverčiais visuomenės nariais. Ši ugdomoji stovykla padeda likimo nuskriaustiesiems stiprinti pasitikėjimą savimi, atrasti save šiuolaikiniame pasaulyje ir išnaudoti savo gabumus“, – sakė Klaipėdos Senamiesčio Rotary klubo prezidentas Kristupas Šliogeris.

Stovyklos programoje be ugdomųjų užsiėmimų – psichologijos, kineziterapijos, jogos – vaikai dalyvavo įvairiose pramoginėse ekskursijose: kėlėsi oro balionu, apžiūrėjo Palangos oro uostą, aplankė Jūrų muziejų bei delfinariumą. Mergaitėms buvo surengtos įvaizdžio ir makiažo pamokėlės, o berniukai apžiūrėjo Karinių jūrų pajėgų laivus. Stovyklos dalyviai susitiko su vyresniaisiais regos negalią turinčiais žmonėmis, kurie skatino vaikus neužsidaryti savyje, o siekti savo svajonių ir realizuoti save.

Ketvirtadienį stovykloje vyko Talentų diena, kurios metu jaunieji atlikėjai rodė savo talentus ir padainavo kartu su Jeronimu Miliumi.

Regos negalią turintys vaikai džiaugėsi šia stovykla, nes tai viena iš galimybių jiems atsiskleisti, susirasti draugų, patirti geras emocijas, o įsimintinos akimirkos praskaidrina bei praturtina šių vaikų gyvenimą.