Šventėje grupėmis dalyvavo Šeimų universitetas, Galilėjiečių bendruomenė, Marijos radijas, Krikščioniško gyvenimo bendruomenė, Sutuoktinių susitikimų asociacija, Ateitininkai, Vilniaus pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisas, Kolumbo riteriai, Veikliųjų žmonių bendrija, kitos organizacijos. Dalyvių atvyko iš Telšių, Kauno, Trakų, Šiaulių, Kaišiadorių, Panevėžio, Marijampolės ir kitų Lietuvos miestų. Eitynėse buvo galima sutikti daugelio parapijų ir rektoratų bendruomenes, jose veikiančias organizacijas, grupeles, judėjimus. Taip pat dalyvavo chorai, ansambliai. Šventėje dalyvavo Vilniaus Švč. Trejybės graikų apeigų katalikų (ukrainiečių) bendruomenė, kuri birželio pradžioje mini bažnyčios 500-ąjį jubiliejų.

Šventėje dalyvavo visų organizavusių bažnyčių atstovai. Vilniaus arkivyskupas metropolitas, sveikindamas susirinkusius, sakė: „Ačiū, kad dalinatės džiaugsmu, kuris yra šeima. Svarbu, kad mes išmoktume dalintis tuo džiaugsmu, bet taip pat ir liudyti vieni kitiems, kokį džiaugsmą mes turime. Jei mes tą darysime, tai būsim pasiruošę, kai ištiks kokie nors pavojai, grėsmės, ir apginti tą džiaugsmą – šeimą. Tai yra mūsų tautos ir valstybės pamatas ir brangenybė“. Šventėje su savo bendruomenėmis dalyvavo ir Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Telšių vyskupas Jonas Boruta, vyskupas Kęstutis Kėvalas.

Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos kancleris Vitalijus Mockus kalbėjo: „Linkiu visiems, kad sužydėtų meilė. Kiekvienoje šeimoje ji taip žydėtų, kad vaikai visuomet atsimintų Dievo įsakymą „Gerbk savo tėvą ir motiną“, ir, kad tėvai atsimintų, jog jų maldos stiprina namus. O kada meilė žydi, tada visai kitokia nuotaika šeimoje: tada anyta tampa geriausia drauge, tada iš uošvienės išvažiuodami liūdime, kad taip trumpai paviešėjome, – tada meilė žydi“.

Evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis priminė, kad Biblijoje sakoma „Kai vaikai paklaus, pasakyk“. Taip Dievas liepė perduoti žinią apie Jį ateities kartoms. Vyskupas tęsė: „Taigi ir mes šiandieną esame atėję čia, todėl, kad kažkas mums kažkada pasakė. Mes žinome, kas yra gera ir kas yra bloga todėl, kad buvo šalia plakančios širdys ir gyvi protai, kurie mums pasakė, perdavė tai. Bet kartu mums svarbu perduoti tą žinią ateities kartoms ir tam yra namai ir šeima – pirmoji Bažnyčia. Linkiu mums visiems, kad mes tą pašaukimą išpildytume, ir, kai vaikai klaus ar kai vaikai neklaus, perduotume tai, kas yra svarbiausia ateities kartoms.“

Lietuvos evangelikų reformatų generalinis superintendentas Tomas Šernas palygino, kad apie vienybę kalbėti yra tas pat, kaip kalbėti apie orą: „Norime, kad būtų geras oras, bet yra blogas. Taip ir mūsų vienybė: norime, kad būtų gerai, bet yra kaip yra. Mūsų tikslas – būti jautriems, kad mūsų oro daugiau niekas negadintų. Žiūrėkime, kad nesuardytų mūsų vienybės, kuri kaip oras mums kvėpavimui reikalinga, visokie politikai ar kiti žmonės, nes Šv. Raštas sako: nebėra nei vergo, nei laisvojo, nei graiko, nei skito, bet viskas yra Kristuje. Saugokime savo vienybę ir siekime jos stipresnės“.

Šventė „Šeima – gyvybės lopšys“ organizuota kaip teminių – Šeimos metų dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)