Nemalonus nutikimas įvyko gegužės 5 d., apie 10. 30 val.. Skaitytoja buvo sustabdyta tarp Laisvės pr. ir Pilaitės pr.

Moteris, vairavusi BMW X5 automobilį, pasakojo, jog buvo nubausta už kalbėjimą prie vairo telefonu, nors teigia, kad to tikrai nedarė, o tik laikė „Nestea“ gėrimo buteliuką prie vienos žando pusės.

Ji pasakojo, kad tądien buvo patyrusi skausmingą dantų operacija, tad užsuko į vaistinę ir parduotuvę – įsigijo antibiotikų bei šalto gėrimo buteliuką, kad galėtų numalšinti skausmą.

Moteris ne tik išsaugojo pirkimo kvitus - ji sako tai, kad nekalbėjo telefonu, galėjusi įrodyti ir per telefone esantį skambučių registrą – jame matyti, kad tuo metu skambinta ar atsiliepta nebuvo.

Vis dėlto, nors verkianti moteris siūlė pareigūnams pasižiūrėti į savo mobilųjį telefoną, jie buvo nesukalbami ir paskyrė nuobaudą.

DELFI komentaro apie situaciją pasiteiravo pačių Vilniaus pareigūnų. Jie nurodė, kad jei vairuotoja mano, kad buvo nubausta neteisingai, gali nuobaudą skųsti teismui.

„Surašydami administracinio teisės pažeidimo protokolą, pareigūnai vadovaujasi turimais faktais ir nustatytomis aplinkybėmis. Jei moteris žino, kad yra nubausta nepelnytai, ji turi teisę skirtą nuobaudą skųsti teismui.

LR ATPK 291 straipsnis. „Teisė apskųsti nutarimą administracinio teisės pažeidimo byloje. Šio kodekso 216 straipsnio 1, 2 ir 5 punktuose nurodytų organų (pareigūnų) nutarimus administracinių teisės pažeidimų bylose apylinkės teismui gali apskųsti asmuo, dėl kurio atitinkamas nutarimas priimtas, institucija, kurios pareigūnas surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, taip pat nukentėjusysis (ar atstovai). Atstovai turi teisę paduoti skundą tik tuo atveju, kai tai neprieštarauja raštu išreikštai atstovaujamųjų valiai. Nepaisyti atstovaujamojo valios dėl skundo padavimo galima tik tuo atveju, kai asmuo dėl fizinių ar psichinių trūkumų pats negali išreikšti savo valios ir paduoti skundą. Skundus paduodančių įstatyminių atstovų atstovaujamųjų valia nesaisto“.

Kiekvienoje konkrečioje byloje teismas sprendžia kas laikytina įrodymu ir priima galutinę nutartį“, - paaiškino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)