Mano pirmoji „couchsurfing'o“ (keliavimo būdas, kai nakvynė gaunama nemokamai, naudojantis couchsurfing interneto svetaine – DELFI) patirtis buvo magiška.

Su draugu skridome į Barseloną, į „Primavera Sound“ festivalį ir būtent tai apsunkino mūsų sofos paieškas, nes vis gaudavom atsakymus, jog laisvos miegui vietos jau nėra, mat festivalininkai suskubo tuo rūpintis anksčiau nei mes. Tačiau beveik prieš savaitę iki jo mums pasisekė ir susisiekiau su nuostabiu žmogumi iš miestelio, nutolusio nuo sostinės vos 20 min. kelione traukiniu, todėl labai apsidžiaugėm, nes keturias dienas iki festivalio pasivažinėti su traukiniu problema nebuvo.

Erikas, mus priėmęs žmogus, buvo neįtikėtinai malonus. Elektroniniu paštu atsiuntė man autobusų tvarkaraščius nuo oro uosto, tuomet per „Google maps“ padarė maršrutą kaip nuo autobuso stotelės ateiti tiesiai prie durų. Atvažiuoti ir mūsų paimti nelabai buvo galimybės, nes mes atskridome trečią ryto, o Erikas namo grįžti turėjo tik kitos dienos vakare, todėl paprašė savo kambariokų, jog mumis pasirūpintų.

Butą radome beveik be problemų, Eriko kambariokas buvo neįtikėtinai malonus ir nors nelabai sklandžiai šnekėjo angliškai, stengėsi iš paskutiniųjų, todėl diskusija užsitęsė iki penkių ryto. Miegojimo sąlygos taip pat atėmė žadą, mat gavome atskirą kambarį su balkonu ir tuntą anklodžių bei pagalvių.

Viso vizito metu su mumis elgėsi neįtikėtinai draugiškai, gavome paragauti naminės duonos, kartu gaminome vakarienę, lipome ant stogo stebėti žvaigždžių. Erikas ir jo kambariokai - vieni iš įstabiausių žmonių sutiktų šiame pasaulyje, kurie įkvėpė mane vėl tikėti žmonija. Galėčiau taip pat papasakoti apie nuostabų jų butą su lentyna kelionių dienoraščių, atvirkščiai pakabintą žemėlapį arba virtuvę, kurios siena išmarginta keliautojų linkėjimais, tačiau tikrai stipriai išsiplėtočiau.

Esate išbandę „Couchsurfing“? Galite pasidalinti savo patirtimi? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba pateikite savo įspūdžius žemiau: