Prieš: skiepai sukėlė komplikacijų

Neprisistatęs DELFI skaitytojas pasakoja:

„Pirmąjį savo vaiką skiepijome ir tai nieko gero nedavė - po vieno iš paskutiniųjų skiepų vos ranka nuo peties iki pirštu nenugangrenavo. Teko vesti pas kitą gydytoją, kad gydytų šią reakciją į skiepus. Be to, jei visus vaikus taip jau skiepija, kad nesirgtų ir neplatintų ligų kitiems vaikams, kodėl mokyklose, darželiuose būriai vaikų serga visokiais vėjaraupiais?

Netrukus turėtų gimti antras mūsų mažylis – nesiruošiu jo nė sykio skiepyti. Nebeskiepysiu ir pirmosios atžalos – suleidžia neaišku ką. Tegu ir nepriima į tuos darželius, ten vis tiek vaikų neįmanoma nuvesti – 4-5 dienas eina, o po to tris savaites gydai, nes atveda ten vaikus su sloga, bronchitu ir t.t., o darželis priima ir leidžia būti kartu su sveikais. Tai kam toks darželis reikalingas? Tegu patys ministrai skiepijasi“.

Už: mano berniukai užaugo gražūs

DELFI skaitytojas Henrikas pasakoja:

„Visada pasitikėjau medicina,ir niekada nebuvau nusiteikęs prieš skiepus... Priešingai, buvo atvejų, kai vaiką nuo begalinių susirgimų ir rizikos sveikatai gelbėjo tik skiepai.

Esu veterinaras, tad puikiai iš patirties nutuokiu, ką gali bakterijos ir virusai... Net neturiu supratimo apie kažkokį šalutinį poveikį, nes niekada jų nemačiau, užaugo gražūs mano berniukai. Nepavydžiu tam skeptikui, kuris susidurs su liga, ir kaip jam teks žiūrėti į mirštanti vaiką dėl išsigalvoto „briedo“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)