2014-02-03

Taigi, pradedam akciją nuo šiandien „Gyvenu sveikiau“. Kam man to reikia? Visų pirma, vasarą nusimato vestuvių sezonas - bent trys draugės išteka, gręsia būti pamerge, o jos, kaip žinia, turi puikiai atrodyti. Gi jas tiek fotografuoja - nenorėčiau atrodyt kaip meškutė šalia savo vienmečių draugių.

Pagal paskutinius svarstyklių duomenis esu per žema savo svoriui, tad metas imtis priemonių - jei ne paaugti į ūgį, tai bent sulieknėti.

Šiek tiek baisoka - niekad gyvenime nesilaikiau dietų, nes vien tas žodis mane sunervina ir skatina ieškoti šokolado, pyrago, sausainių... Stop - gi apie šiuos nusprendžiau kol kas negalvoti. Nuo šiandien - sveikesnė mityba, šiek tiek paskaičiuojant kalorijas, ir daugiau aktyvios veiklos. Sėdimas darbas biure tikrai puikiai platina sėdimąją, tad pats metas pajudėti.

Kad būtų aiškiau - papasakosiu savo dienos meniu. Stengiuosi gauti visų maisto medžiagų, nemarinu savęs badu - jei užėjo noras valgyt - valgau. Tiesa, ne pyragaitį, o obuolį. Vienas internete plaukiojantis „memas“ puikiai rašė - „Nori valgyt? Sugraužk obuolį. Nenori obuolio - nenori valgyt!“. Tad bandau laikytis šios taisyklės. Blogiausia, kad nemėgstu obuolių...

Kalorijos pateikiamos apytiksliai, pagal interneto skaičiuoklę ir produktų etiketes (jei jos yra). Taigi, pažiūrėkim, ką suvalgėm pirmąją dieną:

Pusryčiai:
100 g natūralaus jogurto be priedų ir cukraus
30 g dribsnių su skaidulomis
1 vidutinis bananas
~284 kcal

Užkandis darbe:
Kava su 10g grietinėlės ir 0,25 arb. š. cukraus ~45kcal
Apelsinas ~61 kcal

Pietūs darbe:
Pilnagrūdis tortilijos paplotėlis su kepta vištienos filė, salotomis, agurku ir naminiu jogurto-garstyčių padažu. ~250 kcal.

Antrasis užkandis prieš vakarienę:
1 obuolys ~43kcal
15 migdolų ~170 kcal

Vakarienė:
50 g vištienos filė su kario prieskoniais
4 šaukštais kuskuso, paruošto su vandeniu
0,5 mango
keli svogūnų laiškai
aliejaus-kario-citrinos sulčių padažas
~350 kcal

Alkana nesijaučiau. Didžiausias iššūkis - kolegų 16 val. kava su pyragais ir sausainiais. Pirmą kartą jo atsisakiau ir labai savim didžiuojuos.

Minusas - jokios fizinės veiklos. Per pietų pertrauką nusprendžiau paieškoti lengvų sveikų receptų ir nepajutau, kaip pietūs prabėgo prie kompiuterio. Faktas, kad kitą dieną taip daryti nebus galima...

***

DELFI skaitytoją įrašais dalintis paskatino SAVAITĖS TEMA. Nuo pirmadienio viskas kitaip: mano lieknėjimo istorija!

„Nuo pirmadienio viskas kitaip“ - taip galvoja ne vienas, pasirinkęs šią savaitės dieną naujai, sveikesnio gyvenimo pradžiai. Vieni savo planų atsisako jau kitą dieną, kiti – atsilaiko: švelnių derybų, drastiškų veiksmų metodai, sportas, spynos ant šaldytuvo – ko tik nesugalvojama, norint įgyti norimą fizinę formą. Teiraujamės Jūsų – pasidalinkite savo lieknėjimo istorija.

Galbūt galite papasakoti savo sėkmės istoriją ir pasidalinti patarimais su valios neturinčiais? Žinote ypatingą lieknėjimo metodą? O gal atvirkščiai – paklausę kaimyno, draugo ar močiutės buvote įklimpę į bėdą, tik norėdami numesti kelis kilogramus?

Papasakokite, kaip pasikeitė Jūsų gyvenimas – laimingesni buvote pradėję „kūno gražinimo“ akciją ar po jos?

Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Svoris“ iki vasario 10 d.

Primename, kad DELFI Piliečio rubrikoje publikuojamų tekstų autoriai kiekvienos savaitės pabaigoje gali gauti ypatingą prizas už geriausią istoriją, pranešimą apie įvykį ar puikiai pateiktą nuomonę!