Vienas gražiausių laikinosios sostinės apibūdinimų tai – žaliasis miestas. Siūlau iš arčiau susipažinti su šiuo miestu ir patiems įsitikinti, kad tai nepaprasta vieta, kur kiekvienas gali atrasti kažką savito.

Kaunas lyg ant delno

Norintiems pamatyti Kauno grožį, vertėtų apsilankyti apžvalgos aikštelėse. Populiariausia vieta, kurioje atsiveria Kauno senamiestis, - Aleksoto apžvalgos aikštelė. Ant Aleksoto kalno galima patekti lipant laiptais, kurių yra net 300.

Kauno Ąžuolynas
Paprastesnis būdas pakilti į Aleksoto apžvalgos aikštelę – funikulierius. Jis yra vienas iš seniausiai veikiančių keltuvų Europoje. Legendos pasakoja, kad anksčiau į šį kalną kopdavo meilės ieškotojai pas deivę Mildą, kitaip vadinamą Aleksota. Ne visiems pavykdavo įkopti į kalno viršūnę. Tie, kurie pažvelgdavo atgal, pavirsdavo akmenimis.

Kaune yra kelios bažnyčios, kur galima pakilti liftu arba laiptais ant stogo ir pažvelgti į miestą iš aukščiau. Nuo Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios galima apžvelgti Žaliakalnio rajoną, o vasaros metu yra galimybė pakilti į Jėzuitų vienuolyno terasą ir pasigrožėti Rotušės aikšte ir Kauno senamiesčiu iš paukščio skrydžio.

Kita apžvalgos aikštelė – Milikonių kalnas. Tai – aukščiausia Žemaičių plento vieta, nuo kurios atsiveria senamiestis ir Vilijampolė. Taip pat šioje apžvalgos aikštelėje yra skulptūra, pastatyta šalia paminklo „Perkūno žirgai”, yra skirta Žemaičių plento statytojams atminti. Manoma, kad šis kalnas baltų genties laikais buvo Dievo Perkūno šventovė.

Gamtos grožis - čia pat

Viena iš mėgstamiausių kauniečių ir miesto svečių poilsio vietų – Ąžuolynas. Tai – didžiausias miesto teritorijoje esantis ąžuolynas Europoje. Jame suskaičiuojama apie 770 ąžuolų. Taip pat parko teritorijoje yra Parodos kalnas, vaikų mėgstamas Vytauto parkas, zoologijos sodas, Dainų slėnis, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras. Šiems lakūnams pagerbti Ąžuolyne yra pastatytas paminklas.

Turistų traukos objektas Kaune – zoologijos sodas. Džiugu, kad pradėjus dirbti direktoriui Aurimui Didžiokui, vyksta teigiami pokyčiai. Netekus visų mylimų juodųjų meškų ir Kasparo, atrodė, kad zoologijos sodas tapo dar niūresnis. Tačiau šiuose aptvaruose dabar gyvena rudosios ir stepinės lapės, kurioms suteiktos beveik natūralios gyvenimo sąlygos. Šios gražuolės lankytojus džiugina ir žiemą. Zoologijos sode gyvena ir dvi ilgakalklės žirafos – Gudrutis ir Solo. Už stiklo įrengtame aptvare nuo šiol žirafas taip pat lankytojai gali aplankyti ir šaltuoju metų sezonu. Stumbrai džiaugiasi praplėstu aptvaru, o begemotė Coliukė naujuoju draugu Geluku iš Ispanijos.

Kaune esantis Santakos parkas taip pat susilaukia didelio žmonių dėmesio. Šis parkas lankytojus traukia tuo, kad yra Nemuno ir Neries santakoje. Taip pat parke yra Kauno pilis, kurios kiemelyje yra organizuojama daug miesto renginių. Dar viena vieta, kuri kviečia jaunimą, Daugirdo amfiteatras, kur yra įrengta tūkstantis sėdimų vietų su kilnojama scena, o prieš amfiteatrą ant Nemuno kranto yra užrašas ,,Kartu mylime Kauną”. Architektūrą mėgstantys žmonės gali netoliese pasigrožėti Šv. Jurgio bažnyčia ir Bernardinų vienuolynu.
Kauno pilis

Mėgstantiems baroką verta pamatyti Pažaislio bažnyčią ir vienuolyno ansamblį, netoliese yra Kauno marios. Šis vienuolynas apipintas įvairiomis legendomis apie Napoleoną. Manoma, kad XIX a. Napoleono armija nusiaubė vienuolyną, o vienuoliai kažkur paslėpė brangenybes ir sode užkasė varinį varpą.

Ramybės oazę ir nepaprastą grožį galima rasti ir Panemunės šile, ant Napoleono kalno (Jiesios piliakalnio) ir Kadagių slėnyje, kuris yra netoli Kauno. Norintiems tyrinėti arba pažinti augmeniją – puikus sumanymas aplankyti VDU Kauno botanikos sodą.

Kauno miesto pasididžiavimas – Perkūno namai. Tai – gotikinės architektūros paminklas, pastatytas XV a. Čia lankytojus traukia teatralizuotos ekskursijos. Perkūno namo lankytojus pasitinka jų savininkas Hanzos pirklys B. Bitneris. Jis ne tik aprodo savo namus, bet ir pamoko viduramžių šokių subtilybių.

Taigi, Kaunas yra toks koks yra, gana ramus ir paprastas, bet tikrai neprastas miestas. Nors kartą apsilankyti ir viską savo akimis pamatyti tikrai versta, o kokį jį pamatysite Jūs, priklauso tik nuo Jūsų.