Po 2010 m. albumo „The Suburbs“ sėkmės naujasis Arcade Fire albumas buvo lauktas ir muzikos mėgėjų, ir kritikų. Dvigubas albumas „Reflektor“ įrašytas Jamaikoje. Jame pasireiškė Arcade Fire kelionių po Haitį ir Jamaiką bei susipažinimo su šių šalių muzikine kultūra įtaka. Tarp albumo įkvėpimo šaltinių grupės vokalistas Win Butler minėjo S. Kierkegoro mintis ir 1959 m. filmą „Juodasis Orfėjas“  („Rolling Stone“). Albumo viršelyje pavaizduota O. Rodeno skulptūros „Orfėjas ir Euridikė“ fragmentas. Iš 50−60 įrašytų dainų albumui buvo atrinktos 13 dainų (ir 1 „paslėptas“ takelis). 

Albume Arcade Fire leidžiasi į muzikinį eksperimentavimą labiau nei bet kuriame savo prieš tai išleistame įraše. Kas pirmiausia atkreipia dėmesį − tai elektroninių garsų gausa. Deja, jie retai prisideda prie dainų vystymo. Sukurti dvigubą albumą − ambicinga bet kuriai grupei, tačiau, kaip minima kritikų, nebūtina buvo dainų ištęsti vien dėl šio tikslo. Dainos nenuoseklios, lėtus pasažus keičia ritmiškos sekcijos. Įvairiais pašaliniais garsais grupė bandė sukurti atmosferą, tarsi albumas įrašytas gyvai klube. Iš tiesų įrašas tikrai geriau skambėtų, jei būtų atliekamas koncerto metu. 

Sunku suprasti albumo koncepciją, jei ji nebuvo išbandyti kuo daugiau muzikinių stilių. „Normal Person“ yra tarsi šiuolaikinio indie-rock pavyzdinė daina su ausį plėšiančiu priedainiu, „Flashbulb Eyes“ − jamaikietiško regio nesusipratimas. Belieka susitaikyti su tuo, kaip skamba albumas, bet staigmena − 12 albumo daina „Afterlife“  priverčia pašokti ir paklausti: ką Arcade Fire grojo iki tol? Kritikai „Reflektor“ Arcade Fire kūryboje lygina su U2 „Achtung Baby“. Vis dėlto, palyginimas su The Clash albumu „Sandinista!“ tikriausiai būtų logiškesnis. 

Asmeninis vertinimas: 3,5/5. Dainos, kurias verta išklausyti: „Afterlife“, „Here Comes the Night Time“.

Trumpai apie atlikėjus:

Arcade Fire yra Kanados indie-rock grupė, susikūrusi 2001 m. Monrealyje. Grupė išgarsėjo 2004 m. debiutiniu albumu „Funeral“, kuris vėliau buvo įtrauktas tarp 10 geriausių dešimtmečio albumų JAV žurnalo „Rolling Stone“, Britanijos žurnalo NME ir laikraščio „The Guardian“.  Komercinės sėkmės ir kritikų pripažinimo susilaukė 2010 m. albumas „The Suburbs“ (JAV ir Didžiosios Britanijos topų pirmos vietos, Grammy ir Brit Awards apdovanojimai metų albumo kategorijose).