Manau, nebuvo užtikrinta pakankama saugi zona. Mes stovėjome 30-40 metrų nuo tvorelės bet nepavyko išvengti traumų. Dabar to pasekmė - 5 dienos gydymo dėl pažeistos akies paviršiaus. Tikėkimės, nebus pasekmių. Nuvykus į priėmimo skyrių, paaiškėjo, kad jau ne pirmas pacientas tą dieną atvykęs į priėmimo skyrių, nors nuvykta po kokios valandos ar dviejų po įvykio.

Nuvykus į vaistinę su receptais pirmas klausimas buvo: „ar buvote prie Kalėdų eglutės?“. Manau, kad buvo kreiptasi ne vieno asmens. Gerai, kad mūsų mažamečiai vaikai nenukentėjo. (...) Atsižvelgdami į pavojų, kitą kartą į tokį renginį nešimės apsauginius akinius, nes tokių traumų nebesinorėtų patirti (...).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susisiekė su Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja GMP paslaugos organizavimui Vanda Pumputiene. Ji nurodė, kad jie pranešimo apie akių sužeidimus negavo. „Mūsų brigada budėjo ten vietoje, bet nieko negaliu pasakyti – brigados su tuo nesusidūrė“, - sakė ji.

Respublikinė Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė spaudai Vanda Grigaliūnienė sakė, kad šeštadienį į ligoninės priėmimo skyrių kreipėsi 280 žmonių, tačiau išskirti priežasčių, dėl kurių ligoniai atvažiavo, negalinti.

Komentarą dėl skaitytojos aprašytos nelaimės pateikė ir UAB „Blikas“, kuri organizavo fejerverkus renginio metu, direktorius Gytis Lagunavičius.

„Pirotechninius efektus vykdė licencijuota pirotechnikos paslaugų įmonė UAB „Blikas“. Šiems darbams vykdyti buvo gauti visi pagal įstatymus reikalaujami leidimai. Pirotechnikos efektų atlikimui buvo naudoti sertifikuoti nedidelio galingumo 1, 2 kategorijos pirotechnikos gaminiai. Fejerverkų paleidimo vieta buvo aptverta ir saugoma saugos tarnybos. Degančios fejerverkų liekanos iš dangaus nekrito. Esant nukentėjusiems reikia išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes. Jei buvo nukentėjusių, tegul jie kreipiasi tiesiogiai į mane, manau, rasime būdų išsiaiškinti“, - teigė G. Lagunavičius.