Konkurso idėja - puoselėti lietuvių kultūrą užsienio šalyje, skatinti bendravimą ir draugiškumą tarp tautiečių iš įvairiausių Britanijos regionų. Projekto tikslas - suteikti galimybę pasirodyti jauniems muzikos gyslelę turintiems lietuviams ir tiesti kultūrinius tiltus tarp Lietuvos ir užsienio šalių.

Žiūrovai mėgavosi ne tik profesionalų atliekamais klasikiniais kūriniais, bet ir muzikos mėgėjų savos kūrybos lietuviškomis dainomis. Renginys vyko Beverlio katedroje, kuri yra viena didžiausių Anglijoje. Konkurso dalyviai privalėjo atlikti bent vieną lietuviškos kilmės kūrinį, tad žiūrovai galėjo išgirsti lietuvių klasikų B. Dvariono ir G. Kuprevičiaus darbus, dalyvių savos kūrybos dainas. Taip pat buvo atliekami užsienio kompozitorių F. Listo, S. Rachmaninovo kūriniai. Konkursas sudomino apylinkėse gyvenančius lietuvius ir užsieniečius, besidominčius lietuvių kultūra.

Dalyvių vertinimui buvo sudaryta kompetentinga komisija, susidedanti iš trijų skirtingų kilmės šalių (Lietuvos, Irano, Jungtinės Karalystės) atstovų. Konkurso nugalėtoju buvo išrinktas Kretingiškis Povilas Ramoška, gyvenantis Hertfordšyre. Povilas savo pergalę iškovojo atlikdamas klasikinius kūrinius fortepijonu, kuriuos praktikavosi dar besimokydamas Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje. Jam atiteko konkurso rėmėjų „Transfergo“ įsteigtas piniginis prizas.

Renginio dalyvės Linos Juzokaitės nuomonė, konkursas buvo reikalingas tam, kad kūrybingi ir intelektualūs žmonės galėtų susipažinti ir užmegzti naujus kontaktus, parodytų savo sugebėjimus ir hobius, šiltai ir turiningai praleistų vakarą.