Kauno miesto bei rajono gyventojai, ilgąjį Vėlinių savaitgalį vykę į Ledos kapines aplankyti artimųjų kapų, susidūrė su netikėtu iššūkiu – turėjo meistriškai išvengti didžiulių kelyje atsivėrusių duobių tam, kad išsaugotų sveikas automobilio padangas.

Į Ledos kapines, kuriose laidojami tiek Kauno miesto, tiek rajono gyventojai, veda trys keliai, pirmasis – tarsi Mėnulio krateriais nusėtas kelias, einantis nuo Giraitės kaimo, pro šalia esančią Giraitės ginkluotės gamyklą. Čia, ypač susitikus priešprieša atvažiuojantį automobilį, prasilenkti itin sunku, nes viduryje ir taip siauro kelio atsivėrusios didžiausios duobės, asfaltas suskeldėjęs, kelkraščiai ištrupėję, o lyjant šis kelias tampa dar pavojingesnis. Pasak Vijūkų bei Romainių gyventojų, kiekvieną dieną, piko metu, tenka pamatyti kekraštyje stovinčių automobilių, kurių vairuotojai pluša keisdami prakirstas padangas. Pastarieji su neviltimi priduria, kad priešrinkiminiai, kadaise girdėti, dabartinio Kauno rajono savivaldybės mero ir jo partijos kolegų pažadai išspręsti šio kelio bėdą taip ir liko pažadais. Dabar šio kelio kokybe nusivilia ir artimųjų kapų aplankyti vykstantys žmonės.

Žinoma, yra ir kita galimybė pasiekti Ledos kapines – važiuoti iš Romainių pusės, Lubinų, vėliau Liucijanavos gatve, tačiau čia situacija nė kiek ne geresnė, mat paskutinioji Liucijanavos gatvės atkarpa atrodo tarsi po sprogimo, čia atsivėrusių duobių plotis sulig kelio pločiu, o po lietaus jos tampa dar pavojingesnės, nes tuomet neįmanoma nuspėti koks gali būti priekyje matomos balos gylis. Įdomu tai, kad ši gatvė priklauso Kauno miesto savivaldybei, kuri ir taip dažnai „linksniuojama“ dėl duobių mieste tvarkymo.