Buvusios mokyklos patalpose įsikūręs kultūros centras nespindi prabanga. Tačiau čia vyksta įvairūs renginiai, repetuoja kaimo kapela, moterų vokalinis ansamblis, o gerą nuotaiką dovanoja humoro grupė „Trys bobutės ir kombainas“. Dar vienas paprastas, bet efektyvus būdas telkti bendruomenę – kartu stebėti sporto varžybas.

Rugsėjo 19 dieną į Padaugavos kultūros centrą stebėti Europos krepšinio čempionato rungtynių rinkosi vietos krepšinio komanda, bibliotekos, seniūnijos darbuotojai, kiti bendruomenės nariai.

Kultūros centro salėje tądien buvo pakabintas naujas televizorius, kurį padovanojo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Svečiai turėjo progą ne tik pasižiūrėti rungtynes tarp Slovėnijos ir Serbijos rinktinių, sudalyvauti sporto viktorinoje, bet ir pasidomėti bendruomenės problemomis.

Šis apsilankymas yra tąsa 2011 metais vykdyto Kauno rajono ir LKF projekto, kurio metu atokesnėse kaimo vietovėse buvo statomi krepšinio stovai, taip pat restauruojami arba atstatomi seni kryžiai. Vienas krepšinio stovas tada buvo pastatytas ir Padauguvos kaime.

Bendruomenės renginyje dalyvavęs Valerijus Makūnas pastebėjo, kad reikėtų pakeisti krepšinio aikštelės dangą, nes ji susidėvėjusi ir labai nelygi. Meras taip pat pažadėjo vietos krepšinio komandai nupirkti sportinę aprangą.

Remonto laukia ir kultūros centras, kuriame glaudžiasi biblioteka bei ambulatorija. Meras su bendruomenės vadovais tarėsi, kad reikėtų pasinaudoti Vietos veiklos grupės iniciatyvomis ir ieškoti lėšų pastatui tvarkyti ES fonduose.

„Žinau, kad nuo centrų nutolusių vietovių gyventojams labai nelengva. Tačiau džiaugiuosi Padauguvos bendruomene, kuri nepraranda optimizmo ir moka pasidžiaugti net mažais dalykais“, - kalbėjo Valerijus Makūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)