Kalendoriaus viražai

Šiemet Aukštaitijos mėgėjų autokroso sezonas prasidėjo gegužės 19-ą dieną. Dalyviai pirmosios varžyboms susirinko į Rokiškio rajono Bajorų trasą. Vėliau autokroso batalijos persikėlė į Biržus, tuomet aplankė Kupiškį, Joniškį, Ramygalą ir vėl grįžo į Rokiškį. Rugsėjo 22-ą dieną vyksiančios lenktynės bus paskutinės šiame sezone, tad jose ir spręsis klasių nugalėtojai ir prizininkai.

Jaunimo klasėje - intriga slūgsta

Šiuo metu Jaunimo klasėje 91-ą tašką turi surinkęs ir net dešimčia taškų nuo Karolio Petrovičiaus atsiplėšęs yra Erikas Narbutas. Trečiadienio vakarą kalbintas Erikas tvirtino, kad jo „Honda Civic“ jau paruoštas lemiamai kovai. Beje, Erikui norint iškovoti pirmą vietą sezone netgi nereikia Rokiškyje finišuoti pirmam. Jam užtektų šachmatinę vėliavą kirsti keliomis pozicijomis žemiau. Tačiau jaunatviškas maksimalizmas, ko gero, neleis Erikui vilktis rikiuotės pabaigoje.

Tuo metu pagrindinis Eriko Narbuto konkurentas Karolis Petrovičius teigė, kad didelių ambicijų finalui neturi. Anot sportininko iš Ramygalos, jo „VW Golf“ vis dar ruošiamas, o kai kuriems gedimams pašalinti laiko gali ir neužtekti. Karolis Petrovičius sako, kad jo tikslas paskutiniame etape – tiesiog finišuoti.

M-1600 lyderis sieks išlaikyti poziciją

M-1600 klasėje sėkmingai važiuoja Egidijus Nevulis su „Opel Astra“. Sportininkas po penkių etapų šiuo metu turi 83 taškus. Trečiadienį kalbintas lenktynininkas tvirtino, kad maždaug 85 procentai automobilio jau paruošta, o dabar ardomas tiltas keičiamas nauju. Paklaustas, kokios strategijos lemiamose lenktynėse sportininkas imsis, Egidijus atsakė, kad matematika neužsiiminės ir važiuos savo tempu. Anot autokroso mėgėjo, bus siekiama maksimumo – svarbu, kad nepavestu technika.

Egidijus Nevulis teigia, kad sieks patekti ant prizininkų pakylos, arba bent jau pakliūti į penketuką. O toliau – kaip Dievas duos. Už Egidijaus turnyro lentelėje šiuo metu rikiuojasi du Januševičiai. Atitinkamai Almantas ir Remigijus, turintys 75 ir 55 taškus.

M-2000 klasėje – 12 taškų persvara

M-2000 dalyvių gretose su 75-iais taškais pirmauja Gražvydas Venckus, vairuojantis „Opel Astra“. Už jo, su 12-os taškų deficitu žengia Vitalis Sarsevičius. Nesėkmių nuo sezono vidurio blaškomas Raimundas Kukenys po penkių etapų rikiuojasi trečias ir turi 59 taškus.

OPEN klasėje tvyro nežinomybė

Po penkių etapų klasėje lyderiauja nuo sezono vidurio savo tempą atradęs ir prakeiksmo nusikratęs Donatas Stašiūnas – Žvėris. Tačiau ar 77 taškus turintis sportininkas startuos sekmadienio varžybose – neaišku, mat draugiškose varžybose neatlaikė jo „Opel Corsa“ švaistiklis, kuris per variklio bloką išlindo apgadindamas ir kitus agregatus, tokius, kaip alkūninis velenas.

Trečiadienio vakare kalbintas Donatas neprognozavo, ar jam pavyks sudalyvauti paskutiniame etape. Žemiau Donato turnyro lentelėje rikiuojasi Deividas Vareikia, turintis 71 tašką. Karšto charakterio sportininkas taip pat nestokoja ambicijų užimti pirmąją vietą sezone. Trečias su 60 taškų žengia Artūras Stanys iš Panevėžio.

Kas taps Aukštaitijos mėgėjų autokroso skirtingų klasių nugalėtojais ir prizininkais paaiškės jau šį sekmadienį, Bajorų autokroso trasoje. Varžybų pradžia - 11:30. Kviečiame užsukti į fotogaleriją ir susipažinti su epizodais, užfiksuotais šioje trasoje 2013-ųjų sezono metu.