Skaitytojo atsiųstose nuotraukose matyti, kad boksininko transporto priemonė pastatyta tarp dviejų neįgaliesiems skirtų vietų. Automobilis užima vietą, skirtą išlipti neįgaliesiems. Skaitytojas užfiksavo, kaip E. Petrauskas įlipa į neleistinoje vietoje pastatytą BMW ir nuvažiuoja.

Panašu, kad E. Petrauskas pažeidimą padarė vairuodamas BMW, kurį gavo iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) kaip Londono olimpinių žaidynių prizininkas.

„Kyla klausimas, ar čempionai laikosi KET? Ir ar laimėti čempionatai suteikia teisę nesilaikyti ir pažeidinėti KET? Kaip tik šiandien užfiksavau Evaldo Petrausko, žymaus boksininko, mašiną“, - rašė skaitytojas. Jis teigė boksininką užfiksavęs trečiadienį, viename naujų Vilniaus rajonų.

DELFI primena, kad šią vasarą boksininkas buvo įsivėlęs į nemalonų incidentą viename Palangos bare. Bokso federacijos valdyba olimpiniam prizininkui E. Petrauskui už išpuolį prieš merginą Palangos bare skyrė įspėjimą.

DELFI susisiekė su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovais. LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras neigiamai vertino boksininko elgesį, nes pasak jo, olimpiečiai turėtų būti pavyzdžiu visiems. „Aišku, mes tokius dalykus smerkiame, nes olimpiečiai turi būti pavyzdys, ypač jaunimui. Šiuo atveju tai blogai“, - sakė V. Paketūras.

Jis nurodė, kad tokie sportininkų poelgiai yra svarstomi komiteto etikos komisijos. „Tai irgi yra pažeidimas (...), vėlgi visus įvykius tokius mes perduodame etikos komisijai ir ten svarstome“, - teigė V. Paketūras

Boksininko treneris Vladimiras Bajevas teigė anksčiau kalbėjęsis su boksininku E. Petrausku, kad jam padarius pažeidimą, tai bus viešinama. „Pastatė – tai bus nubaustas ir bus kalbėta apie tai su juo. Mes irgi taip nepaliekam, pastoviai šnekamės“, - teigė treneris.

Paties boksininko telefonas buvo išjungtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (510)