Iš pažiūros būtų galima pamanyti, jog Twiggy gyvenimas nuo vaikystės buvo rožėmis klotas, tačiau tikrovė pasirodo esanti daug sunkesnė. Mergina nuolatos stokojo pasitikėjimo savimi – jautėsi lyg pilka pelytė, o plonos lyg pagaliukai kojos ir silpni plaukai modelį itin jaudino. Ją žavėjo moteriškų formų manekenės - Twiggy visada svajojo tapti viena iš jų. Jaunoji ikona niekada nebūtų pagalvojus, jog jos išskirtinumas taps jos vizitine kortele.

Lesley Lawson buvo atrasta atsitiktinai – vieno eilinio vizito į kirpyklą metu.Twiggy šukuosena buvo įamžinta nuotraukose, kurios atsidūrė vieno žinomo fotografo rankose. Garsus menininkas buvo sužavėtas, o šis susidomėjimas nebuvo vienkartinis – vos po kelių mėnesių sužibo Lesley žvaigždė. Jaunajam modeliui buvo patarta pasirinkti lengvai įsimintiną vardą. Pseudonimas Twiggy (liet. k. pagaliukas) puikiausiai apibūdino panelės išvaizdą.

Praėjus vos keliems mėnesiems po karjeros pradžios, Twiggy vardas buvo žinomas beveik visur. Jaunoji ikona puošė populiariausių laikmečio žurnalų viršelius (Vogue, Harper‘s Bazaar…). Žurnalistai nebegalėjo surasti geresnės frazės, apibūdinančios jaunąją žvaigždę, kaip „septyniasdešimtųjų veidas“.

Twiggy atėjimas į mados industriją buvo toks pat audringas kaip ir septyniasdešimtieji. Modelis iš tiesų pakeitė moters grožio standartą: pamažu galėjome išvysti vis lieknėjančius modelių kūnus, dėl to Twiggy sulaukia kaltinimų dar ir šiandien. Manekenė teisinasi sakydama, jog visuomet nekentusi savo išvaizdos ir nesuprantanti, kodėl būtent ji sukėlė masinę psichozę.

Nepaisant kaltinimų, Twiggy visuomet buvo teigiamas pavyzdys savo gerbėjams. Priešingai nei kiti žinomi veidai, ji negėrė, nebuvo įsipainiojus į narkotikų skandalus. Ikona netgi buvo davusi sau priesaiką, jog pasens išdidžiai. Pasak jos, svarbiausi dalykai yra meilė ir šeima, o karjera - tik paviršutiniškumas. Galbūt dėl šios priežasties Twiggy veikla mados pasaulyje truko vos ketverius metus: „Nesiruošiu visą likusį gyvenimą būti drabužių pakaba“. Baigusi modelio karjerą, mergina netrukus įrašė pimuosius savo singlus, pradėjo filmuotis kino filmuose, už kuriuos buvo apdovanota net dviems aukso gaubliams.

Giliausią žymę mados istorijoje paliko ne kas kitas, o merginos išskirtinis stilius. Dizainerių teigimu, Twiggy puikiai iliustravo septintojo dešimtmečio tendencijas. Jos figūra traukte traukė populiariąsias trumputes Mary Quant sukneles. Būtent A formos siluetai, lygiapadžiai bateliai ir mokyklinės kojinės tapo pagrindiniais Twiggy stiliaus akcentais. Dianos Vreeland teigimu, Twiggy atrodė lyg mini mergina mini eroje. Iš pradžių šis naujas įvaizdis sukrėtė konservatyvią visuomenę, tačiau vėliau sužibo mados viršūnėje.

Šiandieninė Twiggy – dviejų vaikų mama, besąlygiška gyvūnų teisių gynėja, aktyvi visuomeninio gyvenimo dalyvė. Žiūrovai ją gali išvysti teisėjaujančią populiariajame projekte „America‘s Next Top Model“. Nepaisant aštrių kritikos strėlių, Twiggy tapo pirmuoju modeliu, įamžintu Madam Tussaud muziejuje. Niekas negalėtų paneigti Twiggy svarbos tolimesnei mados raidai. Ši maža, išskirtinių bruožų mergaitė į nuobodų mados pasaulį įnešė žiūpsnelį maištingumo bei vaikiškumo.