Tomas Kiniulis:

„Sukurtas detalus „Lituanica“ trimatis modelis. Programa skirta laisvai apžiūrėti lėktuvo išorę, pagal „Lituanicos“ brėžinius iš knygos „Į Lietuvą / J. Balčiūnas J. Čiapas“ (V., 1996). Su šiuo darbu jau dalyvavau bendrapavardžio Tauragės Žalgirių gimnazijos fizikos mokytojo Antano Kiniulio projekte „Tarp Žemės ir Kosmoso 2013“, skirtu Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui paminėti. Kuriant šiuos darbus vertingais patarimais prisidėjo mano klasės draugas Kristijonas Zykas“, - rašė skaitytojas.

Šarūnas Žitkevičius:

„Iki šių dienų mano atmintyje išliko labai ryškūs atsiminimai, kada mano senelis - Nepriklausomos Lietuvos Kariuomenės karininkas su ašaromis akyse pasakodavo apie tą svarbią ir tuo pačiu lemtingą Lietuvai dieną. Kada tūkstančiai Lietuvos patriotų Kauno Aleksoto oro uoste su didžiule viltimi laukė savo didvyrių, įveiksiančių Atlantą ir galėsiančių pagarsinti Lietuvos vardą pasauliui.
Vardan Lietuvos S.Darius ir S.Girėnas rizikavo ir paaukojo savo gyvybes, vardan to už sąžiningą tarnybą Lietuvai mano senelis su visa šeima buvo ilgiems metams ištremtas į Sibiro platybes.Vardan Lietuvos, atsiradus sunkumams, mes nepuolame ieškoti lengvesnio gyvenimo kažkur užsienyje , vardan to mes su žmona auginame ir auklėjame savo vaikus tautiškumo ir patriotiškumo dvasia , neprogramuojame jų mokslui ir darbui kitose šalyse, vardan to mes visas savo jėgas ir žinias paliekame mūsų Lietuvoje“, - laiške pasakojo Šarūnas.

Tomas Staniulis:

„Parašiau knygą „Vėjų valdovas. 7000 jūrmylių M. K. Radvilos Našlaitėlio keliais“. Penkerius metus plaukiojau jūromis ir rinkau medžiagą istorinei knygai apie asmenybę, karį, valdovą, piligrimą, kuris prieš 430 metų garsino Lietuvos vardą, užsakė pirmąjį tikslų LDK žemėlapį, nuvyko į Jeruzalę, ten buvo įšventintas į riterius ir grįžo atgal į savo žemes. Ši knyga - knyga apie Europos mentalitetą, identitetą ir pilietiškumą, knygos labui įkūriau skirtą svetainę „Facebook“ tinkle, kuri populiarina mūsų šalies istoriją visame pasaulyje, kurioje lankosi lankytojai iš Lenkijos, Italijos, Izraelio, Jungtinės karalystės ir kitų valstybių. Pasirūpinau knygos „Vėjų valdovas“ leidyba ir pasirengiau jos leidimams lenkų ir anglų kalbomis“, - rašė skaitytojas.

Edvinas Stankūnas:

„Lituanicos“ skrydis per Atlantą — įrodymas, jog ir mažų valstybių piliečiai gali nustebinti pasaulį savo idėjomis, technologijų ir mokslo pasiekimais. Būtent tokia nuostata vadovaujuosi dalyvaudamas mokslo populiarinimo veikloje Lietuvoje, nes tikiu, jog lietuvių mokslininkų sukurti darbai yra verti didesnio visuomenės dėmesio. Jau 4 metus savo lėšomis dalyvauju įvairių mokslo festivalių (pvz. Tyrėjų naktis) renginių organizavime, Kauno Technologijos universitete vedu paskaitas su demonstraciniais eksperimentais Moksleivių universiteto dalyviams, nuolatos dalyvauju mokslinėse konferencijose („Life Sciences Baltics 2012“ ir kt.), savanoriauju („ForumOne 2013“). Už vykdomą veiklą ir talentais pasiektus pasiekimus esu apdovanotas aštuoniolika Kauno rajono savivaldybės administracijos kultūros, švietimo ir sporto skyriaus diplomų, šešiais Švietimo ir Mokslo ministerijos diplomais ir pagyrimo raštais, J.E. Dalios Grybauskaitės sveikinimu už aukso medalį Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje. Nors aš dar tik būsimas abiturientas, bet tikiu, jog viskas yra įmanoma, jei kelyje neprarandame tikėjimo tuo, ką darome“, - rašė Edvinas.

Visos konkurso sąlygos – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)