Sigita Čereškienė:

„Aš didžiuojuosi, kad manęs į pasaulio vandenis neįtraukė emigracija. Vaikų širdelėse sėju lietuvybės ir pilietiškumo sėklas, kurios ateityje turėtų duoti derlių. Kad ir kaip mane smaugia būsto paskola ir netobuli įstatymai, nepritaikyti paprastiems valstybės piliečiams, aš myliu Lietuvą ir ja didžiuojuosi. Valstybės dieną giedamas V. Kudirkos himnas manyje atnaujina prigimtinius įžadus Tėvynei, gimtajai žemei ir kalbai. Mano darbas kaip bitutės - nepastebimas, bet prasmingas - lipdau Lietuvą savo aplinkoje, savo pažįstamų emigrantų širdelėse“, - rašė ji.

Edita A.:

„Nėra abejonės, kad mano nedidukas darbas yra įkvėptas „Lituanicos” žygdarbio, nes tai prieš kelis metus sukurta „Lituanicos“ diorama, kuri puošia „Lituanicos“ restoraną Bektone, Rytų Londone. Atrodo, toks nedidelis kūrybinis darbas, bet užduotis mane be galo sužavėjo. Neatsitiktinai pasirinkau fono nuotrauką, kuri buvo fotografuota anksti ryte viename iš Lietuvos oro uostų - šis rytinis dangus asocijavosi su „Lituanicos“ skrydžiu, tiksliau, su tuo 1933 metų liepos 17 dienos rytu, kuomet žmonių minia Aleksoto oro uoste laukė pasirodant didvyrių, tačiau „Lituanicai“ nepasirodžius, paryčiui žmonės išsiskirstė: nors dangus degė, žmonių širdyse ir mintyse „Lituanica“ bei du didvyriai - Steponas Darius ir Stasys Girėnas - visad išliko danguje: drąsūs ir ryžtingi!

Tikiu, kad savo nedideliu prisidėjimu prie šio projekto, bent kiek įkvėpiau draugus, pažįstamus ir kitus tautiečius, kurie gyvena Londone ir lankosi „Lituanicos“ restorane, prisiminti legendinės „Lituanicos“ istorinį skrydį ir galbūt pagaliau pasiryžti įgyvendinti slapčiausią savo svajonę!“, - pasakojo skaitytoja.


Ramūnas Šerpatauskas:

„Mano didžiausias ir svarbiausias darbas, kurį atlieku jau metai laiko - patriotiško ir tautinio jaunimo ugdymas, populiarinant Lietuvos šaulių sąjunga, o ypač - jaunuosius šaulius, mokant mylėti ir gerbti savo kraštą, savo tėvynę bei puosėlėti tautiškumo tradicijas! Tam skiriu visą savo laiką“, - laiške rašė Ramūnas.

Visos konkurso sąlygos – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)