Į 3-iąjį DELFI Piliečio gimtadienį buvo pakviesti visi šia proga surengtuose rinkimuose nominuoti autoriai, fotografai ir video medžiagų siuntėjai. Septyniose svarbiausiose kategorijose dėl skaitytojų balso varžėsi net 33 DELFI Piliečio skaitytojai.

Susirinkusiuosius redakcijoje pasveikino DELFI direktorius Aleksandras Česnavičius ir vyriausioji portalo redaktorė Monika Garbačiauskaitė – Budrienė. „Mums yra labai svarbus jūsų indėlis. Pilietinė žurnalistika yra puikus būdas praplėsti įvykių ratą, apie kurį mes rašome“, - atėjusiems kalbėjo A. Česnavičius. Jis išreiškė požiūrį, kad ateityje pilietinė žurnalistika taps vis svarbesnė šiuolaikinei žiniasklaidai.

Vyriausioji portalo redaktorė M. Garbačiauskaitė – Budrienė supažindino smalsius DELFI Piliečio autorius su šiuolaikinėmis žiniasklaidos tendencijomis, papasakojo apie žurnalistų darbą iš arčiau bei aprodė redakciją, kurioje kiekvieną dieną yra rengiamos portalo naujienos.

Jaukiame būryje šventės metu buvo paskelbti DELFI Piliečio metų rinkimų laimėtojai, už kuriuos savo balsą atidavė beveik 6000 tūkst. žmonių. Skaitytojų balsas lėmė, kad DELFI Piliečio metų renginio reportere tapo Airida Mergiūnaitė už filmų recenzijas iš filmų festivalio „Kino pavasaris 2013“. Geriausiu Piliečio metų kadro autoriumi buvo išrinkta Greta Šereikaitė, atsiuntusi nuotraukose užfiksuotas įspūdingas Stanislovo Vasiliūno sniego skulptūras.

Socialiniame tinkle „Facebook“ didžiausio atgarsio sulaukęs tekstas, skaitytojų manymu, buvo po rockyb slapyvardžiu prisidengusio autoriaus parengtas tekstas apie KET pažeidėjus - „KET pažeidėjus pareigūnai drausmina patys pažeisdami KET?“. Geriausiu Piliečių metų video buvo išrinktas skaitytojos Monikos atsiųstas filmukas apie ledo ritulininko drabužiais apsivilkusį chuliganą, ant žmonių pažėrusio paviljono stiklus.

Labiausiai skaitytojus sudominusi Metų istorija – Karolio Žukausko pasakojimas „Kaip telefoninis sukčius iš Lukiškių už 3000 Lt gelbėjo mano neegzistuojančią dukrą“. Metų „Vox Populi“ karaliumi tapo ištikimas DELFI Piliečio autorius Giedrius Alasevičius, o Metų autoriumi jau antrus metus iš eilės paskelbtas Tomas Markelevičius.

Laimėtojams buvo įteikti specialūs DELFI ir DELFI partnerio leidyklos „Alma littera“ prizai – elektroninės skaityklės nei knygos. Po apdovanojimų visi gimtadienio dalyviai paragavo 3-iojo DELFI Piliečio gimtadienio proga iškepto torto ir susipažino su DELFI redakcija bei kolegomis – DELFI Piliečio autoriais.

Dėkojame visiems atvykusiems bei tiems, kurie rūpinasi, kad rubrika gyvuotų ir toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)