Šeštadienį vengrų dramaturgo F. Molnaro pjesės „Lilijomas“ pastatymą pamatyti atėję vilniečiai buvo gundomi vienos kepyklos paruoštais saldumynais. Vakar Oskaro Koršunovo režisuoto „Meistro ir Margaritos" antrakto metu žiūrovai skanavo kitos kepyklėlės sveikuolių sausainius.

Taip pamažu formuojasi nauja graži tradicija – teatro mylėtojai nusiperka ne tik spektaklio bilietą ar programėlę, bet ir kelis litus aukoja tiems, kam tuščias pilvas rūpi labiau nei scenos menas. Šį filantropinį sumanymą remia ir skanėstų kepėjai, labdaros renginiui nemokamai patiekiantys konditerijos gaminių.

Žinoma, tokia užmačia būtų neįmanoma be būrio sumanių ir energingų savanorių. Ryškiomis „Maisto banko“ prijuostėmis ir plačiomis šypsenomis „pasipuošę“ talkininkai Dramos teatre besirenkančius žiūrovus kalbino prieš spektaklį pasivaišinti ir prisidėti prie paramos nepasiturintiems.

„Maisto banko“ savanorius koordinavusi Gerda Urbonaitė džiaugėsi, kad per nepilnas pora valandų teatro lankytojai paaukojo 588 litus. „Tai yra daug - už kiekvieną paaukotą litą skurstantiems mes pajėgiame patiekti maisto už 16 Lt“, - tikino „Maisto banko“ aktyvistė.

„Maisto bankas“ draugauti su teatralais pradėjo dar pernai, kuomet režisierės Dalios Ibelhauptaitės iniciatyva prieš Kalėdas į labdaros projektą „Pasidalink“ įsitraukė operos „Oneginas“ žiūrovai.

„Teatrų ir labdaros organizacijų bendradarbiavimas Vakaruose – jau įprastas dalykas", - sako „Maisto banko“ projektų vadovas Modestas Bastys. Panašios labdaringos iniciatyvos bus rengiamos ir ateityje.