Vilniaus Rotušės aikštėje šurmuliavę dainininkai ir šokėjai turėjo vieną misiją – suburti kuo daugiau donorystei neabejingų žmonių. Į aikštę užsukę praeiviai galėjo ne tik stebėti jaunų žmonių muzikinius pasirodymus, bet ir gauti naudingos informacijos apie kraujo donorystę bei tapti neatlygintinais kraujo donorais.

„Vasaros laikotarpiu, labiau nei bet kada, ligoninėse trūksta kraujo. Kraujo donorai šiuo metu reti svečiai ir kraujo centre – vieni atostogauja, kiti, jeigu ir norėtų, darbo dienomis dažnai nespėja užsukti į kraujo centrą ir padovanoti kraujo. Gatvės muzikos diena buvo puiki proga atlikti savo žmogiškąją misiją tiems, kurie paprastai tam laiko neranda ir, be abejo, tiems, kurie norėjo pajausti ypatingą Gatvės muzikos dienos nuotaiką. Labai džiaugiamės, kad sulaukėme per 80 žmonių, kurie šventės metu panoro tapti neatlygintinais kraujo donorais, o šimtai praeivių domėjosi donoryste ir neliko abejingi geriems darbams“, – kalbėjo VšĮ „Nacionalinio kraujo centro“ neatlygintinos kraujo donorystės koordinatorė J. Žaliauskienė.

Šventės metu užaugo ir muzikinis gerumo medis – visi kraujo donorai ir muzikantai papuošė jį simboliniais lapais, kuriuose puikavosi žmonių, donorystei pasakiusių „taip“, vardai. Džiugu, kad Gatvės muzikos diena tapo erdve muzikai, subūrusiai visus paprastiems, bet labai reikšmingiems darbams. Kai net gatvėse sklando gerumas, nieko gražesnio aplink mus daugiau ir negali būti!

Video iš renginio:

DELFI skaitytojų atsiųstas nuotraukas galite pamatyti čia.