Balandžio mėnesį pradinių klasių mokiniai susitiko su poete Ramute Skučaite. Popietė vyko Tomo Zano bibliotekoje. Poetė labai šiltai, nuoširdžiai bendravo su pimokais. Šioje popietėje dalyvavo ir bibliotekininkės, tėveliai, kai kurie ir vyresnių klasių mokiniai. Poetės prasmingos mintys apie gyvenimo prasmę, pagarbą vyresniems, bėgantį, skubantį laiką sujaudino visus buvusius popietėje. Ne vienas dalyvis braukė ašarą. Svarbu suvokti , kad viskas gyvenime - laikina. Ir to laikinumo suvokimas padeda žmonėms labiau vertinti ir mylėti vieniems kitus.

Poetė Ramutė Skučaitė skaitė savo naujausius eilėraščius apie gamtą, paukščius. Visų susirinkusių į poezijos popietę emocijos buvo puikios. Pirmos klasės mokiniams buvo smagu klausytis įdomaus ir prasmingo poetės pasakojimo ir sukurtų jos eilėraščių. Mokiniai taip pat deklamavo poetės eilėraščius iš rinkinio ,,Vaikai vanagai“, piešė eilėraščių iliustracijas, kai kuriuos net suvaidino.

Koks nuostabus jausmas, kai taurios sielos žmogus įkvepia jaunąją kartą kūrybai. Mūsų mokiniams tokių susitikimų su įžymiais, taurios sielos žmonėmis reiktų kuo daugiau. Tuomet ir jaunoji karta būtų dvasingesnė, kultūringesnė, pastabesnė. Labiau gerbtų kiekvieną sutiktą žmogų, džiaugtųsi surastu ant takelio ropojančiu vabalėliu, gėrėtųsi kvapniomis močiutės darželyje žydinčiomis gėlėmis, labiau brangintų kiekvieną akimirką ir skleistų gėrį kitiems. To šiais laikais labai reikia, nes tarp mūsų yra labai daug piktų, nepatenkintų žmonių, kurie nemoka džiaugtis gyvenimu.

Poetės Ramutės Skučaitės šilti eilėraščiai žavi savo skaidrumu, pasiekia savo klausytojus: suaugusius, o ypatingai vaikus. Nuoširdžiai dėkojame poetei už puikiai išsakytas mintis, įdomiai ir turiningai praleistą laiką. Mokiniai liko sužavėti poetės eilėraščiais, jos išsakytomis mintimis ir norėtų dar dažniau susitikti su poete. Supratau, kad mūsų vaikams taip pat reikia dvasingumo, ne tik mums, suaugusiems. vaikams taip pat reikia dvasingumo, ne tik mums, suaugusiems.