Visą savaitgalį miestelėnų traukos objektu tapo Skaistakalnio parkas ir vadinamųjų „Ekrano“ marių užtvanka. Pradėjus tirpti sniegui teko dar daugiau atidaryti šliuzus, o tūkstančiai tonų vandens pradėjo plūsti iš Nevėžio krantų. Vanduo apsėmė ne tik suoliukus ir šiukšlių dėžes. Vandenyje liko stovėti medžiai ir apšvietimo stulpai.

Prie „Ekrano“ marių užtvankos judesio buvo kur kas daugiau. Gyventojai, susidomėję pavasariniu potvyniu, fotografavosi greta vandens purslų ir gerėjosi stichijos galia. Aukštupyje vienas vaikinas netgi žvejojo, tačiau paklaustas apie laimikį tvirtino, kad per valandą dar nieko nepagavo.

Įamžinti stichijos masto nuvykome ir į Panevėžio rajoną, kur jungiasi Nevėžio ir Sanžilės upės. Čia taip pat netrūko smalsių gyventojų, tiesiog šeimomis atvykusių pasigerėti potvyniu. Nuotraukos, įamžintos Berčiūnų gyvenvietėje, kalba pačios už save.

Grįžtant iš Berčiūnų kilo mintis aplankyti ir Panevėžio motokroso trasą. Kiekvieno pavasarinio polaidžio metu ji taip pat nukenčia. Ne išimtis ir šie metai. Nuvykus į trasą išvydome, kad didžioji jos dalis skendi po vandeniu. Horizonte tebuvo matyti trasos tramplynų viršūnės.

Belieka tikėtis, kad daugiau nuostolių potvynis nepadarys. Prieš keletą metų staigus atšilimas itin daug nuostolių padarė Panevėžio rajone, kai vanduo apsėmė net keletą sodų bendrijų, šimtus sodų namelių.