DELFI laišką parašiusi moteris pasakojo, kad sveriamą sviestą įsigijo „Maxima“ parduotuvėje Šiauliuose. „Jis pigiau kainuoja – 2 Lt (ne kilogramo kaina - DELFI), todėl ir susigundžiau“, - rašė ji. Įsigytą gaminį ji norėjo išlydyti ir, pasak jos, pasigaminti sveiką produktą – ghi sviestą. „Jį gaminu jau ilgai, pirkdama pakeliuose sviestą ir perdirbdama į Ghi sviestą. Ghi sviestas tirpsta labai greit, įdėjus jį į delną užtenka 5-10 sekundžių ir jo jau nebėra. Juo tepuosi veidą, nebeperku kremų. Mažiems vaikams labai sveika, gydo“, - pasakojo ji.

Vis tik, pamėginus išlydyti įsigytą sviestą, to padaryti jai nepavyko. „Pradėjus jį lydyti pamačiau, kad jame pridėta visokio brudo, kaitinau 1 val., o balta masė (nuotraukoje - DELFI) nesilydo visiškai“, - piktinosi ji. Skaitytoja baiminosi, jog toks produktas nusėda organizme. Ji taip pastebėjo, kad ant etiketės, prie skilties „Sudėtis“, kur turėtų būti nurodyta iš kur pagamintas sviestas, palikta tuščia vieta.

Vis tik, sviesto parduotuvei „Maxima“ tiekėjai tikina, kad produktas gaminamas be jokių priedų. „Gavę šį laišką kreipėmės į produkto tiekėją, kuris mums nurodė, kad jokie priedai sviesto gamyboje nėra naudojami. Sviestas yra gaminamas iš pasterizuotos grietinėlės. Gaminamo sviesto kokybė yra tikrinama ir vykdoma jo kontrolė. Taip pat yra atidžiai kontroliuojamas ir pats technologinis procesas“, - tiekėjų informaciją perdavė „Maxima“ viešųjų ryšių atstovė Olga Malaškevičienė.

Tiekėjų nuomone, balta masė galėjo nesilydyti, nes lydimo metu galėjo būti panaudoti papildomi priedai. „Sviesto tiekėjų nuomone, pirkėja lydymo metu galimai panaudojo papildomą priedą, kuris galėjo suformuoti tokią struktūrą. Sviestui ištirpinti reikalinga neaukšta 30-40˚C temperatūra ir neilga kaitinimo trukmė. Tikrą sviestą, tokį kaip šis, kurį įsigijo klientė, sudaro tik pieno produktai, jokių kitų sudedamųjų dalių nėra, dėl to jo sudėtis ir nenurodoma. Svorinėje etiketėje nurodoma laikymo temperatūra ir sakinys „Etiketėje pavaizduoti produktai nebūtinai yra sudedamieji šios prekės komponentai“, - paaiškino O. Malaškevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (499)