„Gerb. A. Zuokai,
Rašau Jums šį laišką dėl artėjančių Baltic Pride 2013 eitynių Vilniuje. Lietuvos Gėjų Lygą (LGL) informavo mane apie jų patiriamus sunkumus bendraujant su Vilniaus miesto savivaldybe.

Kopenhagoje tokios eitynės vyksta jau 16 metų, aš pats jose esu dalyvavęs jau keturis kartus. Kiekvienais metais pasveikinu eitynių dalyvius Rotušės aikštėje. Šį renginį laikau puikia dovana miestui, džiaugsminga švente visiems jos piliečiams, nepriklausomai nuo jų seksualinės orientacijos.

Nuoširdžiai tikiuosi, jog Baltic Pride 2013 renginys vyks taip, kaip suplanuota, pasitarnaudamas visiems Vilniaus gyventojams, parodydamas miesto pasišventimą gerbti homoseksualius, biseksualius ir transeksualius žmones, jų lygybę bei prigimtines žmonių teises.
Kaip kolega, norėčiau pasinaudoti šia galimybe, paskatindamas Jus, Vilniaus savivaldybės vadovą, ne tik užtikrinti dalyvių saugumą eitynių metu, bet ir pasirūpinti, kad renginys galėtų vykti miesto centre, nes tik taip geriausiai gali būti atkreiptas dėmesys į prigimtines Vilniaus gėjų ir lesbiečių teises.

Kopenhagoje mes didžiuojamės, galėdami užtikrinti saviraiškos laisvę visoms miesto mažumoms. Mes tikime, jog saviraiškos laisvė - kertinis demokratijos akmuo. Esu įsitikinęs, jog tiek Jūs, tiek Vilniaus miesto savivaldybė, mąstote lygiai taip pat.

Gaila, kad dar neturėjome progos susitikti, bet tikiuosi, jog tokia galimybė netrukus pasitaikys, o mūsų susitikimas padės sustiprinti bei praplėsti Vilniaus ir Kopenhagos bendradarbiavimą.
Pagarbiai,

Kopenhagos meras
Frank Jensen"

Vilniaus meras, komentuodamas šį laišką, smerkė Lietuvos Gėjų Lygos veiksmus: „LGL parašė laišką daugumai ES merų ir politikų su parašymu paspausti Vilniaus merą ir nusiųsti man laiškus. Taigi, tokių nuomonių gauname ne vieną. Tai vertinu, kaip gana nekorektišką savo miesto ir valstybės žeminimą bei bandymą kurti problemas, kurių nėra. Konstitucija garantuoja įsitikinimų reiškimo laisvę, o mūsų ir policijos pareigūnų reikalas užtikrinti saugumą“, - teigė A. Zuokas.

Sausį sostinės savivaldybė išdavė leidimą rengti homoseksualų „Eitynes už lygybę", tačiau pasiūlė jas rengti Upės gatvėje, o ne Gedimino prospekte, kaip to pageidavo renginio organizatoriai. Savivaldybė tai motyvavo siekiu užtikrinti eitynių dalyvių saugumą. Renginio organizatoriai su savivaldybės sprendimu nesutinka, dėl jo kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą.