Plačiai auditorijai pristatoma žymaus Mickey Rapkino literatūrinio kūrinio ekranizacija, kuri perkels juos į nuostabiausių balsų savininkų pasirodymus didžiuosiuose ekranuose. Po tarptautinių projektų kaip „Mokyklos miuziklo“ trilogijos, itin mėgstamo JAV serialo „Choras“, dramos „Šlovė“ pasisekimo mūsų laukia dar vienas jausmingas pasakojimas apie jaunimą, pasiryžusį muzikos galia įveikti didžiausias gyvenimo kliūtis, o mes tuo pačiu tapsime jų peripetijų liudininkais.

Apie ką mes čia…

Vieni jauni žmonės nori sukurti šeimą, kiti – kilti karjeros laiptais kokioje nors korporacijoje, tačiau yra ir amžinų svajotojų. Tokia ir yra Beka. Mergina nori tapti garsia didžėja, bet jos norai ir lieka norais. Jokio palaikymo iš tėvo pusės, mažai bendraminčių kelia tik tuštumą prieš likusį gyvenimą.

Viskas pasikeičia, kai Beka ateina į universitetą, kur daug jaunų ir gabių žmonių, o kartu susipažįsta ir su vienos be instrumentų pritarimo dainuojančios grupės merginomis, kurios apverčia jaunai idealistei gyvenimą.

Kūrinio vidus

Per pastaruosius keletą metų turime labai daug panašaus konteksto filmų pavyzdžių, todėl pasirenkant šią juostą tikėtis kokių nors stebuklų nereikia, bet vis dėlto filmas sugeba nustebinti.

Labai lengva pradžia, labai apgalvotai parinkta siužetinė linija, sukurianti tiek komišką, tiek šiek tiek dramatišką atmosferą, bet trūksta vientisumo, nes kartais ekrane - chaosas.

Matome kelias istorijas, susipinančias į vieną bendrą, o tai yra smagu – kūrėjai neapsiriboja tik vienu personažų grupės pasakojimu. Nemažai juokingų situacijų leidžia mėgautis kiekviena filmo minute, o kartu - ir pasijuokti iš banalumo.

Vis dėlto sukasi tas pats variklis, kaip ir anksčiau minėtų juostų, tačiau pats stilius primena dramą „Šokis hip-hopo ritmu“ bei kultinę meilės istoriją „Šokis – blykstė“. Gražiai sukomponuotos detalės, nenuobodžiai papasakota istorija ir kartu - žvalus veikėjų pasirodymas, sukuria tam tikrą grandį, kuri yra nepalaužiama iki pat juostos galo.
Kaip visada, neapsieinama ir be klasikinės dvikovos tarp konkuruojančių grupių – priklausomai nuo filmo temos, veikėjai vis bando išspręsti savo nesutarimus talento dėka. Šį kartą matome puikią vokalo dvikovą tarp berniukų ir mergaičių.

Dialogai labai skurdūs – minčių kratinys iš veikėjų pusės kartais gaunasi nestabilus, šaltai parodoma net ir meilė. Pagrindinių veikėjų santykiai neatrodo aistringai, jaučiamas pesimizmas. Dominuoja draugystė – matyt kūrėjai būtent tuo aspektu vadovavosi ir atmetė tikrai smagų meilės istorijos niuansą. Gaila, tačiau būtent merginų draugystė parodyta tikroviškai.

Apibendrinant, tai vis dėlto juosta apie draugystę, apie atsidavimą mėgstamai veiklai, tiesiog norų išsipildymo bet kokia kaina pavaizdavimas.

Techninės pusės ypatumai

Filme dominuoja puikus garso takelis. Populiariosios muzikos kūriniai kaip Rihannos „Don‘t stop the music“, Kelly Clarkson „Since u been gone“, Flo Rida „Right round“ bei kultinės kompozicijos, priklausančios legendoms, kaip Europe „The final countdown“ ar Salt‘n‘Pepa „Let‘s talk about sex“. Puikiai parinkta muzika tiks bet kokio amžiaus žiūrovui. Daugelis sėdėdami peržiūros metu galės tiesiog mėgautis žinomomis dainomis bei pamiršti apie visą banalybę, sklindančią iš scenarijaus pusės.

Choreografija irgi žavi akis. Vienintelis momentas, kuris šiek tiek erzina – juostos montažas. Labai nesklandžiai pateikiamas veiksmas. Operatorius taip pat džiugina, nes vis dėlto atlikėjas turi būti parodytas visais įmanomais rakursais, o tai ir įvykdyta.
Aktorių kolektyvinis darbas

Įvairių žanrų aktorių susibūrimas suteikia filmui vidinio žavesio, o kartu vizualiai sugeba nuteikti pakankamai įtikinamai vaidybai. Talentingoji Anna Kendrick, suvaidinusi pagrindinį juostos vaidmenį, parodo, jog turi dar ir muzikinį talentą. Žaviai atliktos dainos jos dėka įgauna naują kvėpavimą.

Labiausiai iš minios išsiskiria komedijų asė Rebel Wilson. Įsimintinas ir pats komiškiausias personažas – aktorė smagiai ir taikliai pavaizdavo savo portretą. Brittany Snow vos galima atpažinti. Seniai matyta ekrane užgesusi Holivudo žvaigždė pilkai pasirodo šiame projekte. Balsas ir kelių dainų atlikimas leidžia ją vangiai pastebėti iš minios kitų veikėjų.

Vyriškoji aktorių pusė tiesiog nublanksta prieš gražiosios lyties atstoves. Mergaitės tempia juostą ant savo pečių, o vyrams turėtų būti gėda.

Verdiktas

„Aukšta klasė“ – tai smagi muzikinė kelionė po žinomus ir daugelio pamėgtus muzikinius kūrinius, skambančius visai naujame formate, o kartu ir sukeliančius daug nostalgijos. Banali, tačiau šmaikšti ir kartu šilta juosta privers peržiūros metu bent akimirkai pajudinti kojos pirštus ir įsilieti į muzikos ritmą kartu su filmo veikėjais.

Bendras vertinimas: 7/10