„Jau keletą metų savanoriauju VšĮ „Penkta koja“ prieglaudoje bei beveik dešimtmetį stebiu ralio lenktynes. Jau seniai sukosi mintis apie socialinę akciją kartus su lenktynininkais. Turiu pastebėti, kad sportininkų aktyvumas šia tema tikrai labai nustebino! Visi su mielu noru sutiko sudalyvaut šioje akcijoje. Visi jų arba turi, arba yra laikę šunis, todėl yra neabejingi jų likimams. Supažindinti su mūsų veikla vieni beglobius parėmė finansiškai, kiti – prieglaudai labai reikalingais daiktais kaip voljeras. Tai tik pradžia, tikiu, kad ateityje padarysim dar ne vieną panašų projektą”, - sakė fotografė Sandra Štabokaitė.

„Turiu pasakyti, kad kiekvienas žmogus, ketinantis įsigyti šunelį ar kitokį naminį gyvūnėlį, turėtų atvykti į „Penktos kojos“ prieglaudą ir bent vienam šuneliui iš didelės benamių šeimos pažiūrėti į akis ir atsakyti sau į klausimą „ar sugebėsi rūpintis ir nepalinkti be šeimininko?“. Todėl linkiu, kiekvienam apsisprendusiam nuvykti į organizaciją ir galbūt rasti ten savo išrinktąjį augintinį...“, - kalbėjo lenktynininkas Deivydas Jocius

„Myliu gyvūnus. Jie - geriausi mano draugai. Norėčiau, kad žmonės norėdami įsigyti gyvūną gerai pasvertų savo galimybes jį prižiūrėti ir auklėti. Gyvūnas - ne žaislas. Tai - gyvas organizmas, kuriam reikia skirti daug dėmesio ir globos“, - sakė lenktynininkas Benediktas Vanagas.

„Manau, kiekvienas žmogus privalo bent kartą gyvenimę turėti šunį. Nuo pat gimimo mano pašonėje augo draugas - prancūzų buldogas Džeris. Kriuksintis, besiseilėjantis, orą gadinantis, daug valgantis ir besiputojantis, mielas padarėlis. Iš dalies panašus į mane. Nepaisant to, kad vaikystėje perkandau jam koją, jaučiau šiltai draugišką ryšį. Pritarsiu faktui, kad šuo - geriausias žmogaus draugas. Manau, tą gyvenimo laikotarpį, ryšį tarp keturkojo ir šeimininko gali apibūdinti tik tai patyrę. O tai sunkiai nupasakojama. Liūdnai atsisveikinęs su savo augintiniu pradėjau matyti gatvėse šunis be antkaklių - be šeimininkų. Manau, kad ši šauni akcija parodys žmonėms tai, ko aš nemačiau ilgą laiką pats. Juk kiekvienas keturkojis privalo turėti antrąją pusę, todėl noriu prisidėti prie to, kad tų „ryšių“ vis daugėtų“, - teigė Tauras Tunyla

„Manau, kad gyvenimas kažkaip keistai sudėliotas šunims, nes esu įsitikinęs, kad benamių šunų prieglaudose gyvena patys protingiausi ir supratingiausi šunys. Toks jausmas, kad tie visi „dvarniukai“ ir beglobiai užgrūdinti gyvenimo. Ir manau, kad jie būtų būtent tie šunys, kurie mylėtų savo šeimininką iš visos širdies“, - sakė Dainius Matijošaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)