Skaitytoja Eleda: Neturiu išeiginės suknelės!

Šiais vartotojiškos visuomenės laikais, kai net kalbama apie pirkimo terapiją, klausimas apie nereikalingus pirkinius yra retorinis. Jų turi visi: ir vyrai, ir moterys, ir vaikai. Tik visų „žaisliukai“ yra skirtingi. Moterys dažniausiai susigundo drabužiais, kaip jos pačios sako - „skudurais“.

Turbūt ne vienai moteriai pažįstama situacija: stoviu prie atidarytos spintos beviltiškai nuleidusi rankas iš nežinojimo, kuo rengtis, ir galynėjuosi su didžiuliu noru visa tai imti glėbiais ir mesti į sąvartyną. Sulaiko tik mintis, kad į tų „skudurų“ vietą ateis kiti, tik gal dar labiau menkaverčiai...

Ir kam pirkau tą sijoną, aną palaidinę, tokį švarkelį? Vienam buvo didelė nuolaida, antru norėjau pasipuošti vakarėlyje, trečio susižavėjau gamintojo firminiu ženklu, ketvirtas turėjo įkvėpti numesti keletą kilogramų...Viskas kaip sename anekdote: visos moterys neturi trijų dalykų - blogo vaiko, gero vyro ir išeiginės suknelės.

Skaitytoja Martyna: pasidavė Kalėdinei karštinei

Mes su šeima per Kalėdų išpardavimą arba kitaip sakoma - Kalėdų karštinę prekybos centruose nusipirkome daug dalykų: tai buvo suvenyrai, girliandos, eglutės. Labiausiai gailėjomes, kad nusipirkome Kalėdinę gėlę, nes ji staiga nuvyto, o tiek brangiai sumokėjome...Buvo labai gaila - tikėjomes, kad žydės ilgiau, o kai baigėsi Kalėdos, iš karto ji ir nuvyto.

Skaitytoja Aušra: namuose - „akcijinių“ daiktų antikvariatas

Taip, taip, ir mane yra užvaldžiusi manija pirkti garsiai rėkiančius ir pigiai skambančius daiktus. Kaip ir visada, aklo puolimo vedinas net nepajunti, kaip atsiduri prekybos centre ir spindinčiomis akimis renki į krepšį daiktus. Dėkoju sau, kad niekad neprisireikia nupirkti brangių daiktų - mane vilioja smulkmenos. Svarbiausias apsipirkimo akcentas yra tai, kad tie daiktai tau pastaruoju metu nėra būtini, bet galvoje susidėlioja daug įvairių minčių.

Pirkau maišytuvą, kurį, be abejo, turiu, bet pagalvojau - kam nors padovanosiu, kaip tik ne už kalnų ir giminaitės gimtadienis. Deja, sulaukiau skambučio, kad ji nori gauti čekį iš statybinių prekių parduotuvės, tai, aišku, prisidėjau ir aš. Pirkau plaukų tiesintuvą, galvojau, gal pravers, deja, dar jo nepanaudojau, na, gal tokios progos nebuvo dar. Turiu dar naują lygintuvą, plaukų džiovintuvą. Taip ir kaupiasi namuose „akcijinių“ daiktų antikvariatas. Pakilnoji dėžutes, nuvalai dulkes ir lauki tos progos.

Netikęs pirkinys – žiedai ir skalbinių segtukai

Socialiniame tinkle „Faebook“ skaitytojas Vytas prisipažino kažkada bereikalingai įsigijęs skalbinių segtukų. „Kartą buvo skalbinių segtukų išpardavimas, aš nusipirkau gal kokį šimtą, visiems siūlau, bet niekam jų nereikia, sukabinau juos visus balkone ant virvutės, gal kas žino kitą jų panaudojimo būdą?“, - teiravosi jis.

Giedra Giedre pasivadinusi mergina socialiniame tinkle greitai išsprendė vaikino problemą. „Puikiai tinka prieskonių maišeliams užsegti, dar galima kambaryje pakabinti (padoriai atrodančią) virvę ir segtukais prisegti nuotraukas. Arba tiesiog nunešti į vaikų darželį- ten jie tikrai ras kaip panaudoti', - patarė ji.

Komentatoriai taip pat pasidalijo mintimis – teigė bereikalingai pirkę vestuvinius žiedus, mikroskopą, sportinį inventorių. „Vyras siūlė geriau tą sumą investuoti į sporto klubo abonementą ar grožio procedūras, tačiau nepaklausiau. Susidomėjimas buvo tik momentinis, taip ir stovi jau keletą metų nenaudojama įranga (bei net neatplėšti CD su pilateso pratimais)“, - prisipažino Angel pasivadinęs vartotojas.

Dėkojame visiems, dalyvavusiems konkurse ir pasidalijusiems savo patirtimi!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)