Ribojasi su Indianos šiaurės vakarų siena ir Mičigano ežero pietvakarių pakrante. Čikagos miestas 1833 m. buvo įkurtas prie Čikagos upės. Dėl labai patogios geografinės padėties greitai tapo svarbiu pramonės ir transporto centru.

Čikagoje, vadinamoje vėjuotu miestu (angl. Windy city) ir jos apylinkėse gyvena daugiau lietuvių, negu bet kuriame kitame JAV mieste; mažąja Lietuva vadinamoje Čikagoje jų gyvena tūkstančiai. Čia ilgus metus dirbo ir aplinkosauga rūpinosi buvęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, čia yra ir lietuvių televizija, bažnyčia, kapinės, muziejų, restoranų, su Lietuva susijusių gatvių pavadinimų (angl. Lituanica Aveniu, Lithuanian Plaza Court).

Nuotraukose iš atostogų JAV šių metų rugpjūtį matysite Čikagą iš vieno turistų traukos objektų Čikagoje - Willis bokšto 103-ojo aukšto (angl. Willis Tower). Bokštas yra aukščiausias pastatas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir penkta pagal dydį laisvai stovinti struktūra pasaulyje.

Pastatas garsus ir tuo, kad jame yra įrengta apžvalgos aikštelė, iš kurios galima apžvelgti Čikagos miestą iš paukščio skrydžio. Taip pat garsųjį Buckingham fontaną (angl. Buckingham Fountain), kuris yra vienas iš Čikagos simbolių. Fontanas turi 5700 milijonų litrų vandens.

Pasirodymo metu per sekundę yra išstumiama daugiau kaip 880 litrų vandens per 133 skyles. Buckingham fontanas yra vienas didžiausių fontanų pasaulyje. Nuotraukose taip pat ir Tūkstantmečio parke (angl. Millenium Park) esantys Debesų vartai (angl. Cloude Gate). Tai 10 metrų aukščio, 20 metrų ilgio ir 13 metrų pločio kūrinys, puikiai derantis prie Čikagos dangoraižių prabangos ir išmoningai atspindintis savo bespalviame paviršiuje plataus dangaus ir miesto šviesų žaismą.

Debesų vartai - tai paprastumo ir elegancijos derinys, o didžiausią svarbą vartams suteikia jų masyvumas. Galbūt todėl jis lengvai įtiko kiekvienam: tiek patiems vietiniams, tiek miesto svečiams. Kūrinys pavadintas Debesų vartais, nes 80 procentų jo paviršiaus atspindi dangų.