Varžybomis Biržuose pasibaigė 2012 metų Aukštaitijos mėgėjų autokroso sezonas. Šiemet dalyviai taškus rinko šešiuose etapuose ir aplankė Rokiškio rajono Bajorų kaimo trasą, Kupiškio rajone esančią Uoginių trasą, lankėsi Panevėžio rajono Ramygalos trasoje, vyko į Joniškį, bei du kartus lenktyniavo Biržų rajone, Pačeriaukštės kaimo trasoje. Būtent Biržuose savaitgalį ir vyko paskutinysis, sezono nugalėtojus išaiškinęs etapas.

Kaip ir pridera sezono pabaigai, paskutinės varžybos buvo sudėtingiausios, mat trasa buvo panaši į visureigių lenktynėms skirtą iššūkį. Ir nors varžybų organizatoriai specialia įranga nuo ankstaus ryto nusiurbinėjo trasoje tyvuliuojantį vandenį, tačiau tai dalyvius mažai guodė.

Daug įtakos galutiniam rezultatui tądien turėjo parodytas rezultatas kvalifikaciniuose važiavimuose, mat vėliau pusfinalių metu trasoje aplenkti varžovą būdavo gana sudėtinga. Viena maža klaida, bandymas pravažiuoti per purvo balą ir automobilis jau stovi paniręs į molingą dumblą. Taigi šiose varžybose laimėjo tie, kas trasą įveikė protingiau, važiavo teisingomis trajektorijomis ir vengė kontaktų su giliomis ir automobilį tiesiog įtraukiančiomis balomis.

Po visų klasių važiavimų organizatoriai apdovanojo prizininkus bei nugalėtojus. Šiose varžybose Jaunimo klasėje greičiausias buvo Domas Meilus iš Rokiškio, antrasis finišavo nugalėtojo kraštietis Eitvidas Bačiulis. Trečioji vieta atiteko trasos šeimininkui Erikui Narbutui iš Biržų.

M-2000 klasėje, kurioje važiavo automobiliai dviejų litrų darbinio tūrio varikliais nugalėjo Egidijus Česnelis iš Panevėžio. Modestas Tamulis užėmė antrąją vietą. Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio stojo Raimundas Kukenys iš Biržų, kuris viename važiavime dėl purvu gausiai aptaškyto priekinio stiklo nebematė kelio ir išlėkęs iš trasos, bei pasivažinėjęs ganyklomis, nusileido griovyje.

M-1600 klasėje greičiausias buvo biržietis Almantas Januševičius su Lada. Už jo išsirikiavo du Joniškio atstovai - antros vietos prizininkas Audrius Gilys ir trečioje pozicijoje likęs Arminas Žibaitis.

OPEN klasėje visą sezoną įnirtinga kova virė tarp kuršėniškio Stasio Norkaus su keturių varomųjų ratų BMW ir panevėžiečio Donato Stašiūno, geriau žinomo Žvėries pravarde, kuris vairavo Opel Corsa. Šiame etape geriau sekėsi Stasiui Norkui. Donatas Stašiūnas žengė ant antrosios vietos laiptelio. Trečioji vieta atiteko rokiškėnui Žilvinui Lingei.

Po paskutinio etapo apdovanojimų buvo pasveikinti ir viso sezono metu daugiausiai taškų iškovoję sportininkai.

Jaunimo klasėje šiemet greičiausiu tituluotas Erikas Narbutas, antroji vieta atiteko Domui Meilui. Trečiosios vietos taurę išplėšė Karolis Petrovičius, kuris iš paskutinių varžybų joms įpusėjus pasitraukė dėl variklio gedimo.

M-2000 klasės sezonas sėkmingiausias buvo Deividui Vareikai iš Kupiškio. Panevėžiečiui Modestui Tamuliui, draugų vadinamam Vikingu, atiteko antroji vieta. Beje, kolegos sportininkai jam įteikė ir pravardę atspindintį vikingo šalmą. Trečias šių metų sezone liko dar vienas panevėžietis Egidijus Česnelis.

M-1600 klasės šio sezono nugalėtoju tituluotas Raimondas Pamparas iš Joniškio. Sidabrinį apdovanojimą pelnė Almantas Januševičius. Trečiasis prizininkų trejete buvo Vidas Bobrovskis iš Joniškio

OPEN klasėje vos keliais taškai šiemet pirmą vietą iškovojo Stasys Norkus. „Opel Corsa“ vairavęs, nuo 2006-ųjų autokrose važiuojantis Donatas Stašiūnas, lipo ant antros vietos prizininkų pakylos laiptelio. Trečiosios vietos taurę iškovojo biržietis Petras Fergizas

Komandinėje įskaitoje šį sezoną nugalėjo Biržų klubas.

Taigi po tokių sezono pabaigtuvių Biržuose, kuriose sportininkai savo technikos visai nebegailėjo, laukia dar keletas komercinių varžybų. Vėliau sportininkai kartu su savo mechanikais ilgus žiemos vakarus leis garažuose, kur tobulins ir tvarkys savo kovinius bolidus kito sezono batalijoms.