Pagrindinės organizatorės ir renginio vedėjos, Valkininkų poetės Eugenijos Strazdienės dėka į Valkininkus sugūžėjo gausus būrys literatų iš Alytaus, Varėnos bei Valkininkų parapijos. Renginį pradėjo Valkininkų folklorinė grupė „Laumės“, kurios pagiedojo senovinę giesmę apie rugelį. Tai pirmasis šios grupės pasirodymas.

Susirinkusiuosius šventės dalyvius ir svečius sveikino projektų autorė Jūratė Kulberkienė, Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ pirmininkė Emilija Krušinienė, kuri pristatė Alytaus poetus. Poetinį žodį skaitė Albinas Rauličkis, Skolastika Kavaliauskienė, Asta Galbuogienė, Emilija Krušinienė, Antanas Nedzinskas skaitė savo a.a. žmonos Stasės Nedzinskienės eiles. Muzikiniame intarpe pasirodė Valkininkų moterų ansamblis „Santaka“.

Varėnos literatų klubo „Jievaras“ pirmininkė Renata Česnuliavičienė pristatė iš Varėnos atvykusius literatus Ramutę Kašėtienę, Joną Staliulionį, Ireną Malmigienę, Petrą Miliūną, Justiną Jaksebagą, kurie perskaitė po du savo kūrybos eilėraščius. O Elena Glavickienė skaitė sesers, gyvenančios Amerikoje, Stasės Piliūtės (Stacy Lee) eiles.

Renginiui smagios nuotaikos suteikė Antano ir Stasio Balionių atliekami kūriniai „Valkininkų valsas“ ir „Valkininkų polka“. Pastarosios gundymams, įsisukti į šokio sūkurį, neatsispyrė dauguma pirmosiose eilėse sėdėjusių svečių. Poetinius skaitymus užbaigė Valkininkų parapijos poetai: valkininkietės Marija Blažulionienė ir Eugenija Strazdienė, tiltiškis Vytautas Vilkišius, dargužietė Dana Volungevičienė. Elena Kazlauskaitė padainavo dvi dainas „Lietuva“ ir „Vasarėlė“, E. Strazdienės ir M. Blažulionienės žodžiais.

Renginio metu buvo eksponuojamos Valkininkų klebono Broniaus Krakevičiaus nuotraukos rudenine tematika. Ši ekspozicija pagyvino ir suteikė jaukumo šventei. Savo kalboje klebonas pasidžiaugė susirinkusiųjų gausa. Pasidalino savo mintimis apie rudenio grožį bei palinkėjo poetams dažniau dalintis savo kuriamu grožiu su kitais.

Valkininkų miškų urėdas Arvydas Strazdas prisiminė prieš keletą metų vykusį poetinį renginį Valkininkuose. Pasidžiaugė, kad beveik kiekviename eilėraštyje vyrauja gamtos tematika. Jis taip pat padėkojo renginio organizatoriams bei kultūros propaguotojams ir įteikė jiems keletą knygų. Knygas Valkininkų bibliotekai dovanojo Emilija Krušinienė ir Antanas Nedzinskas.

Valkininkų seniūnijos vyresnioji specialistė Kristina Žundienė pasidžiaugė, kad kultūros problema Valkininkuose išspręsta. Taip pat dėkojo poetams, klebonui, renginio organizatoriams.

Valkininkų vidurinės mokyklos direktorė Gidita Benkienė apgailestavo, kad renginyje dalyvavo tik keli moksleiviai. Dėkojo poetams už gražias eiles ir suvirpintas širdis.

Renginį užbaigė Valkininkų moterų kolektyvai, atlikdami Valkininkų himną.

Šventės dalyviai po renginio bendravo prie žolelių arbatos puodelio bei džiaugėsi galimybe susieiti visiems drauge. Nenuilstančios Valkininkų dainininkės net ir pasibaigus renginiui smagia daina linksmino svečius.