Siekiant stiprinti kaimo turizmo bei kitų verslo sektorių bendradarbiavimo galimybes ir kaimo turizmą sėkmingai integruoti į dabartinę konkurencinę visuomenę kuriant partnerystės bei bendradarbiavimo pagrindus, Lietuvos kaimo turizmo asociacija, vienijanti beveik 400 narių, surengė Lietuvos kaimo turizmo asociacijos sezono atidarymo šventę – konferenciją „Išorinės aplinkos poveikis kaimo turizmo vystymuisi – pokyčiai, problemos“ ir kontaktų mugę.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vasaros sezono atidarymas įvyko kaimo turizmo sodyboje, įsikūrusioje ant Krasnolio ežero kranto, Marguolių kaime, Giedraičių seniūnijoje, Molėtų rajone.

Sezono atidarymo šventė tarsi suteikė atokvėpio minutę prieš laukiamą vasaros sezoną ir galimybę ne tik aptarti asociacijos rūpesčius, uždavinius, bet ir progą puikiai praleisti laisvalaikį didelėje bendraminčių kompanijoje.

Sistemingas kaimo turizmo vystymas, pasak Molėtų rajono mero ir kitų pasisakiusiųjų  konferencijoje, tai ne tik  darni šiandieninio turizmo plėtra, atsižvelgiant į ateities turizmo poreikius, bet ir galimybė kaime kurti verslą, darbo vietas – užsitikrinti pragyvenimo šaltinį. Plėtojant kaimo turizmą labai svarbu puoselėti ir saugoti paveldą, natūralią gamtą, gyvenimo būdą bei siekti alternatyvių veiklų įvairinimo ir inovacijų pritaikymo, tikintis sukurti darnios veiklos principais grindžiamą produktą ir pagerinti pajamų gavimo perspektyvas ateityje.

Renginio dalyviai ir svečiai taip pat turėjo galimybę save ar savo gebėjimus išbandyti gausiame įvairių konkursų maratone, degustuoti alaus ir giros,  ožkų sūrio bei rankų darbo šokolado.

Atidarymo šventėje Molėtų meras Stasys Žvinys asociacijos vėliavą perdavė Lazdijų rajono merui Artūrui Margeliui, kadangi kitais metais kaimo turizmo sezono atidarymo šventę planuojama rengti Lazdijų rajone ir ten sukviesti dar didesnį būrį dalyvių.