Šie užsiėmimai padėjo vaikams kūrybiškai atsiskleisti, mokė šilto ir įdomaus bendravimo.Projektas padėjo pagerinti bibliotekos renginių kokybę, pritraukė daugiau lankytojų ir knygų mylėtojų.

Baigiamasis projekto ,,Nuo knygos iki meno“ renginys - susitikimas su dailininku, karikatūristu, televizijos vedėju, realybės šou ,,Robinzonai“ nugalėtoju Rimu Valeikiu.

Tai įvairiapusė ir spalvinga asmenybė, kuriai nestinga sąmojingumo, ironijos ir drąsos. Jis linksmai eina per gyvenimą, sportuoja, dievina savo šeimą. Menininkas baigė Kauno dailės gimnaziją, Vilniaus dailės akademijoje studijavo skulptūrą, o papildomų meno subtilybių mokėsi Švedijoje. Šiuo metu gyvena ir kuria Vilniuje.

Kartu su žmona, fotografe Agne Gintalaite ir draugais Vilniaus senamiestyje įkurė humanistinę meno mokyklą vaikams ,,Baltas lapas“, kurią pats remontavo, dažė, meistravo molbertus. Organizuoja savo darbų parodas, ypač daug dėmesio susilaukė žinomų žmonių karikatūrų paroda ,,Pop portretai“.

Neseniai pradėjo iliustruoti knygas vaikams. Jau yra išleistos Agnės Gintalaitės parašytos ir Rimo Valeikio iliustruotos knygos ,,Pirštų pasakos“ ir ,,Išbandyk oranžinius akinius“, taip pat išleido piešimo knygelę ,,Anzelmas“, kurioje linksmai mokoma kompozicijos ir piešimo dalykų. Renginio dalyviai domėjosi dailininką išgarsinusiu realybės šou ,,Robinzonai“, kurį Rimas laimėjo tik dėl savo užsispyrimo ir  įdėjęs be galo daug pastangų.

Dailininkas teigė daugiau jokiame realybės projekte neketinantis dalyvauti, nes tam neturi jokio noro ir poreikių. Jo nuomone, šiais laikais realybės šou iš televizijos ekranų persikėlė į internetą, tiksliau - į socialinį tinklą „Facebook“, kur kiekvienas kiek nori, tiek save ir demonstruoja.         

Kūrybinių dirbtuvių metu R. Valeikis mokė piešimo technikos, aiškino, kad piešimas – universalesnis už kalbą, piešdami mes bendraujame, perduodame informaciją, išreiškiame save, savo emocijas. ,,Piešimas man – vienintelis užsiėmimas, kurio metu nekyla gyvenimo prasmės klausimas. Žinai, kad dieną praleidai teisingai“ – sako menininkas.

Dailininkas pasiūlė visiems ant lapo užrašyti frazę, ar šiaip kelis žodžius, o po to savo mintį išreikšti piešiniu. Kol visi piešė, R. Valeikis noriai bendravo su renginio dalyviais, atsakinėjo į klausimus, pokštavo, dalinosi prisiminimais apie dalyvavimą televizijos laidose.

Piešiantiems patarinėjo nebijoti išlaisvinti savo vaizduotę ir kūrybiškumą. Daugiausia dėmesio ir kritikos sulaukė piešinys ,,Ežiukas rūke“. O pagalbos prireikė moksleivės piešiniui ,,Šoninės tortas“. Dailininkas rodė, kaip ant popieriaus lapo perteikti ir visiems parodyti didelį norą paragauti šoninės torto. Atsisveikindamas menininkas padovanojo dalyviams savo piešimo knygutes ,,Anzelmas“, ant kurių mielai pasirašė. Kvietė visus apsilankyti jo parodose, nepamiršti ir toliau piešti, o svarbiausia - nebijoti išreikšti save teptuko ar pieštuko pagalba.

Rimo Valeikio piešimo pamoka
Kūrybinės dirbtuvės
Dailininko patarimai
Autografų dalijimas

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotraukas!