„Judam muzikos ritmu“ yra sudėtinė projekto „Sveikatiada“ dalis. Šio mėnesio veiklos tikslas – pasitelkus įvairiausias formas ir priemones, skatinti mokinius pažinti ir prisijaukinti šokį, o taip pat iš anksto paminėti Tarptautinę šokio dieną (balandžio 29 dieną).

Šio mėnesio dalyviai ne tik šoko, bet ir susipažino  su šokio istorija, jo formomis bei teikiama nauda. Mokiniai domėjosi skirtingų kultūrų šokiais, taip pat galėjo jų pasimokyti. Smagu, kad prie šios iniciatyvos prisidėjo ir žinomi žmonės, kurių nuomonė moksleiviams labai svarbi. Šįkart su Tarptautine šokio diena vaikus sveikino profesionalus šokėjas Andrius Butkus. Jis  paragino visus atrasti šokio teikiamą naudą ir džiaugsmą.

Visą balandžio mėnesį mankštų iniciatoriai mokyklose siekė įtraukti mokyklos bendruomenę į įvairias kūrybines veiklas, kurių tikslas – pralaužti judėjimo ledus. Patys mokiniai buvo skatinami dalytis savo patirtimi ir perduoti bendraamžiams tai, ką yra išmokę įvairiuose šokių būreliuose.

„Šokis gali tapti itin patrauklia ir smagia fizinio aktyvumo forma. Inicijuodami tokias veiklas, kaip „Judam muzikos ritmu“, siekiame praplėsti ir paįvairinti bendrą sampratą apie sportą. Balandžio mėnesį jau tradicija tampa šokio dienos paminėjimas – šie metai ne pirmi, kai skatiname sportui pasitelkti muziką ir šokį. Džiaugiamės, kad mokyklų bendruomenės aktyviai įsijungė į šį smagų projektą“, – mintimis dalijosi projekto „Sveikatiada“ vadovė Sandra Navickaitė.

Pasak „Sveikatiados“ organizatorių, tokių renginių reikalingumą rodo ir teigiami įvairių Lietuvos mokyklų atsiliepimai. „Mokiniai labai laukė šio mėnesio veiklos, nes be galo mėgsta šokti. Nors mokykloje vyksta daug renginių, bet šis yra itin mėgstamas“, – teigė Vilniaus „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos atstovas Leonas Šlekys.

O Kėdainių jaunimo mokykloje buvo parengtas nedidelis šokio savaitės projektas „Pusvalandis su šokiu“. Pasak šios mokyklos atstovės Lidos Vilčinskaitės, visa mokyklos bendruomenė galėjo mokytis įvairių šokių žingsnių junginių, kuriuos galėjo pritaikyti minint tarptautinę šokio dieną.

Apie projektą „Sveikatiada“

Projektas „Sveikatiada“ yra įgyvendinamas jau ketvirtus mokslo metus. Pradėtas vykdyti Panevėžio apskrityje, praėjusiais metais jis buvo populiarus Vilniaus, Kauno, Utenos, Alytaus ir Marijampolės apskričių bendrojo lavinimo mokyklų bendruomenėse.

Šiais mokslo metais „Sveikatiada“ tęsia veiklą Klaipėdos, Telšių, Šiaulių bei Tauragės apskričių mokyklose. „Sveikatiados“ šūkis – „Sveikai gyventi yra smagu“. Projektą remia ir jame dalyvauja Sveikatos apsaugos ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos institutas, kompanijos „Kraft Foods Lietuva“, „Nestle Baltics“, „Coca Cola HBC Lietuva“, „Suslavičius-Felix“, „Vilniaus margarino gamykla“ ir „Euro RSCG PR“. Projekto vykdytojas – labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.