Akcijoje dalyvauja Kauno Šilainių poliklinika, Kauno Šilainių poliklinikos psichikos sveikatos skyrius, Respublikinė Kauno ligoninė, Kauno Dainavos poliklinika, Kauno Kalniečių poliklinika, Vilniaus rajono centrinė poliklinika, Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, Vilniaus Antakalnio poliklinika, Respublikinė Vilniaus Universitetinė ligoninė, Vilniaus centro poliklinika.

Akcijos iniciatoriai – Lietuvos medicinos studentų asociacija (LiMSA), Europos studentų teisininkų asociacijos Mykolo Romerio universiteto filialas (ELSA MRU) bei „Transparency International“ Lietuvos skyrius.

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į kyšininkavimą sveikatos priežiūros sektoriuje, šią ir ateinančią savaitę Vilniuje ir Kaune vyks įvairūs renginiai: viešoji akcija „Geriausia padėka gydytojui – Jūsų šypsena“ ir viešos diskusijos apie gydytojų ir pacientų santykius. Kartu su medicinos ir teisės studentais bei šių sričių profesionalais bus ieškoma atsakymų, kaip surasti gydytojams ir pacientams tinkamus šios problemos sprendimus.

2011 m. „Lietuvos korupcijos žemėlapio“ duomenimis, būtent sveikatos apsaugos sistemos įstaigose dažniausiai mokami kyšiai. Net 60 proc. Lietuvos gyventojų sveikatos apsaugos sektorių taip pat laiko labiausiai korumpuotu. Ši nuomonė nesikeičia jau kelerius metus.

Korupcijos sveikatos apsaugoje problema aktuali ne tik Lietuvoje. Europos sveikatos apsaugos sistemų ir politikos 2011 metų apžvalgoje „Eurohealth“ apskaičiuota, kad kiekvienais metais Europos Sąjungoje dėl sukčiavimo ir korupcijos sveikatos apsaugos sektoriuje prarandama 56 milijardai eurų, o tai reiškia, kad kasdien prarandama beveik 80 milijonų eurų.