„Norime parodyti, jog globos namų auklėtiniai nėra vieni, kad jie rūpi ne tik gruodžio mėnesį, kada išsivystė visuotinė tradicija būti „geru“ ir socialiai atsakingu“ – teigia akcijos kūrėjai.

„Iš širdies į širdį“ – veikiausiai analogo neturinti iniciatyva, kai vaikų globos namų gyventojams bus rodomas dėmesys išreikštas ne per pinigus ar kitą materialų turinį, bet per paprasčiausią dėmesį, o tiksliau palinkėjimą ar kitą žodinę dėmesio formą.

„Veikiausiai dauguma žmonių nėra žvelgę į gyvenimo nuskriaustų vaikų akis, ką jau kalbėti apie vieną ar kitą žodį jiems. Norime, kad visuomenė nerinktų jau sukurtus tekstus savo mobiliųjų telefonų laukeliuose, bet rašytų tai ką nori pasakyti tiems, kuriems dažnai reikia ne pinigų, o paprasčiausio dėmesio. Žinoma – visada galima imti ir aplankyti – tai skatintina, tačiau kiek realu – tebūnie retorinis klausimas. „Iš širdies į širdį“ yra paprasčiausias atvirlaiškis, o tiksliau jų rinkinys, kurį ruošiamės išleisti knygos pavidalu ir padovanoti Lietuvos vaikų globos namams“, - sako organizatoriai.

Paklausti kiek tokių knygų egzempliorių pasieks savo adresantus, iniciatoriai kalbėjo atvirai: „Kartais tik gražių norų neužtenka, tačiau stengsimės pradžiuginti kiek įmanoma daugiau globos namų auklėtinių“.

Pasak akcijos kūrėjų, „Iš širdies į širdį“ laike neišmatuojamas. Palinkėjimus vaikams galės rašyti kiekvienas norintis tam skirtose vietose socialiniame tinklapyje „Facebook“. Tuo tarpu organizatoriai ne tik kaups žmonių mintis ir talpins jas į knygą, bet ir lankysis įvairiuose globos namuose, siekdami tapti ne tik stebėtojais, bet artimais draugais, įsiklausydami į problemas, įsiliedami į ten verdantį gyvenimą, tapdami jo dalimi ir dovanodami paprasčiausią dėmesį.