Iš landynės, kurioje rinkdavosi alkoholikai ir narkomanai, pastatas virsta į beglobių gyvūnų saugų prieglobstį. Be iškuoptų šiukšlių, naujo stogo padengimo, jau spėta sutvarkyti vandentiekį ir komunikacijas. Organizacija nestokoja optimizmo prieglaudą atidaryti jau šiais metais. Nors  savanoriai bendrai talkai susirenka tik savaitgaliais, būsima prieglauda jau beveik paruošta statybininkų darbui. 

„Pastatas  15-20 metų buvo nenaudojamas ir neprižiūrimas, jame rinkdavosi asocialūs asmenys, todėl darbo prieš statybininkų įžengimą buvo tikrai daug. Galiu tik pasidžiaugti, kad atlikta jau tikrai nemažai darbų – baigiamas pajungti vandentiekis ir komunikacijos, beveik viskas paruošta tolimesniems remonto darbams“,- teigė organizacijos direktorė Agnė Volockytė.

Linksmakalnio dvaro pirmąjį aukštą užims namų neturintys gyvūnai, o antrajame aukšte veiks dienos centras. Čia galės rinktis visi gyvūnų mylėtojai bei jaunimas. Ypač centro atidarymo dienos laukia vietiniai Linksmakalnio vaikai, kurie visada draugiškai siūlosi pagelbėti talkose. Organizacija džiaugiasi, kad ir miestelio vaikai turės naują vietą, kur galės turiningai praleisti laiką.

Didžiąją dalį pajamų, skirtų prieglaudos įrengimui, „Penkta koja“ surinko iš gyventojų skiriamų 2 proc. pajamų mokesčio, kurio prašymą skirti paramą galima pateikti kiekvienais metais iki gegužės mėn. 1d. Ženkliai prie Linksmakalnio dvaro atnaujinimo prisidėjo ir bendrovė „Lytagra“. Prieglaudos ir dienos centro idėją taip pat palaiko ir projekto „Chorų karai“ Kauno rajono choras „Božolė“, kuri laimėtą piniginį prizą skirs būtent pastato remontui.

„Be abejonės, pinigų reikia nemažai, kadangi siekiame, jog prieglauda atitiktų ne tik reikalavimus, bet būtų visapusiškai įrengta, taip pat, kad joje veiktų dienos centras, kuriame vaikai ir visi norintys galėtų leisti laiką, pabūti su gyvūnais. Daug ketiname investuoti ir į aplinkos sutvarkymą. Daug šeimų neturi sąlygų keturkojus draugus laikyti namuose, dienos centras suteiks galimybę pabendrauti su  gyvūnais visiems norintiems. Mažiesiems vyks pamokėlės apie atsakingą elgesį su gyvūnais, tikimės, kad tai padės spręsti esamas beglobių gyvūnų problemas“, - teigė organizacijos atstovė.

Šiuo metu „Penkta koja“ suteikia prieglobstį apie 120 šunų ir 15 kačių, kurie glaudžiasi laikinuose namuose. Be Linksmakalnio dvaro projekto dėmesio bei lėšų reikalauja ir šie gyventojai.

„Penktai kojai“ nuolat reikalinga ne tik finansinė parama, bet ir darbo jėga bei laikas, kurį skiria gerų norų vedini žmonės.“ Labai vertiname žmonių skiriamą laiką ir pastangas, tik jų dėka galime pasiekti tai, kad nuo žmonių priklausomi ir savimi patys pasirūpinti negalintys gyvūnai būtų laimingi“, - teigia  A. Volockytė.