Vadovaujami dėstytojo Nerijaus Leikaus, studentai nuo 2012 metų kovo 15 dienos Kauno miesto Dainavos vidurinėje mokykloje pradėjo vykdyti projektą „Mokomės gyventi KITAIP“.

Numatoma projekto metu vykdyti veiklas, kurios tobulins antrokų tarpusavio bendravimą, stiprins mokinių jau turimas vertybes, mokys naujų vertybių: tokių kaip meilė gamtai, tolerancija, pagarba, bendradarbiavimas, kantrybė ir pasitikėjimas savimi.

Rengiant projektą pirmiausiai buvo atlikti parengiamieji darbai: SOP-9/2 grupės studentės lankėsi Kauno Dainavos vidurinėje mokykloje, ir pirmų susitikimų metu aptarė projekto idėją su mokyklos administracija – direktoriumi V. Kvederaičiu, direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir antrokų, dalyvausiančių projekte, mokytoja.
Jau pirmųjų susitikimų su antrokais metu studentai džiaugėsi užsimezgusiu abipusiu ryšiu. Vaikai aktyviai įsitraukė į studentų siūlomas veiklas, taip būsimuosius socialinius pedagogus paskatindami nenuleisti rankų ir kuo įdomiau pateikti būsimas projekto veiklas, kurių viena iš jų buvo Pasaulinė Žemės diena.

Kovo 20 dieną projekto “Mokomės gyventi KITAIP” metu socialinės pedagogikos studentai su antrokais paminėjo Pasaulinę Žemės dieną. Projekto dalyviai aptarė globalines pasaulio problemas ir žmonių daromą neigiamą poveikį Žemei. Po trumpos diskusijos vyko komandinis plakatų piešimas, kurio tema – metų laikai. Tema pasirinkta neatsitiktinai, norėta parodyti, kad nesaugojimas savo gamtos ir nesirūpinimas Žemės švara gretai gali sunaikinti visus mūsų metų laikus. Antrokai aktyviai įsitraukė į veiklą, vyko darbų, darbo priemonių pasidalijimas, bendradarbiavimas. Mokiniai trumpai pristatė savo darbus bei atsakinėjo į klasiokų užduodamus klausimus.

Antroje renginio dalyje mokėmės praktiškai mylėti gamtą. Kiekviena mokinių komanda gavo užduotį – pasisodinti sau gėlę. Studentai buvo pasiruošę vaikams padėti, tačiau mokiniai labai šauniai susidorojo su šia užduotimi. Antrokai šias gėles turės prižiūrėti kaip galima geriau, ilgiau išlaikyti jas žydinčias. Taip studentai įgyvendina vieną iš projekto tikslų – išugdyti meilę gamtai.

Renginio pabaigoje visi draugiškai susitvarkėme savo darbo vietas, pasidalinome mintimis ką naujo ir naudingo tą dieną sužinojome, įvertinome veiklą vertinimo lipdukais, visi padėkojome 2c klasės auklėtojai J. Vengalienei už suteiktą galimybę kartu pabūti ir paminėti Pasaulinę Žemės dieną.