Šiemet šventei ruošėsi lopšelių – darželių priešmokyklinės vaikų grupės, o tai reiškia, kad mažieji artistai dar nemoka net skaityti, todėl nenuostabu, kad renginiui pasibaigus jo režisierė Sigita Matulienė negailėjo pagyrimų auklėtojoms dirbančios lopšeliuose – darželiuose su teatrinėmis grupėmis. „Išmokyti vaidint beveik neskaitančius vaikus yra dvigubai sunkiau“, - sakė ji. O žiūrovai gausiai stebėję spektaklius mėgavosi geromis emocijomis, puikiomis mizanscenomis, žavėjosi išradingais mažųjų plungiškių aktoriniais darbais.

Šventę  „Vaikiško teatro pavasaris – 2012“ Kultūros centre pradėjo teatro „Saula“  nariai ieškodami scenoje kūrybinio polėkio. Tik sužinoję, kad jo niekur, net didžiausiame prekybos centre negalima nusipirkti,  į sceną pakvietė rajono savivaldybės mero pavaduotoją Mindaugą Jurčių. Svečias pasveikino visus su Tarptautine teatro diena, linkėdamas, kad visų  - tiek aktorių, tiek žiūrovų gyvenimo kelias dažnai kirstųsi su teatru.

Šventės vedėjai netikėtai scenoje suradę visų spektaklių afišas paskelbė pirmąjį teatrą. Tai lopšelio – darželio „Pasaka“  priešmokyklinė vaikų grupė, bei   vaikų su negalia grupė. Vadovių Jūratės Kensminienės ir Jūratės Endrikienės parengti darželio auklėtiniai suvaidino spektaklį „Draugystė“.

Dėkodamas mažiesiems aktoriams su dovanotą spektaklį juos sveikinę Kultūros centro direktorius Romas Matulis ypač džiaugėsi, kad šiame lopšelyje – darželyje teatro menu ugdomi  ir vaikai su negalia.

Muzikinę  pasaką  – „Spalvų šalis“  vaidino  lopšelio – darželio „Raudonkepuraitė“ priešmokyklinės  grupės   vaikai, kuriuos šiai šventei rengė vadovės Nijolė Puplauskienė, Regina Gudavičienė, Olga Simutienė, Daiva Stankevičiūtė, Irena Vengalienė.

Plungės lopšelio – darželio „Saulutė“ priešmokyklinės  grupės  vaikai šventėje pristatė spektaklį  „Nepatenkinta boružė“. Jų vadovės – Vida Latakienė, Janina Norkevičienė.

Visuose tarpuose tarp spektaklių žiūrovus linksmosiomis pertraukėlėmis užėmė teatro „Saula“ nariai, tad žiūrovams tikrai buvo ką veikti.

Antroje šventės dalyje žiūrovai stebėjo  lopšelio – darželio „Rūtelė“ priešmokyklinės  grupės vadovių Lolitos Doviltienės ir Ramutės Jonušienės parengtą  spektaklį „Voro vestuvės“. Lopšelio – darželio „Vyturėlis“ priešmokyklinė vaikų grupė dovanojo  spektaklį „Daktaras Aiskauda“. Vadovės – Birutė Raudienė, Evelina Urbonienė, Virginija Sodienė, Vida Vaitkuvienė, Lida Šarkauskienė. 

Visose „Vaikiško teatro pavasario“ šventėse dalyvauja Plungės Vyskupo M.Valančiaus pradinės mokyklos moksleivių teatras. Šių metų  šventei jie pristatė  spektaklį „Išdykėlio Baltramiejaus nuotykiai“. Tetaro režisierė – Sigita Matulienė. Visiems teatralams įteikti didžiuliai teatro saldainiai, vadovams padėkos ir daugybė gerbėjų gėlių. Mažieji aktoriai jautėsi kaip tikri artistai.

Popietę į premjerą kvietė Kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Saula“ vaikų grupė. Šiemet . režisieriai Sigita ir Romas Matuliai, bei spektaklio  dailininkė Aldona Ruibienė  visus užbūrė  H.K. Anderseno pasakos „Coliukė“ motyvais. Spektaklyje, kuriame vaidino net 37 jauniausieji „Saulos“ aktoriai, mergaitė Coliukė, gimusi iš nuostabaus gėlės žiedo, ir vos pamačiusi  pasaulį, patiria įvairiausių sunkumų: iš namų  ją  pagrobė bjauri Varlė, į naktinį vabalų klubą veža Karkvabalis, aklas Kurmis, kuris negalėjo pakęsti saulės ir gėlių nori vesti Coliukę.  Tačiau Coliukė  labiausiai troško laisvės, negali gyventi be šviesos ir meilės, be  paukščių giesmių, todėl su Kregždute iškeliauja į Šiltuosius kraštus.

Po premjeros žiūrovai negailėjo šiltų atsiliepimų spektaklio kūrėjams ir aktoriams.  Visus su teatro diena sveikinusi Kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Simona Gudavičiūtė sakė, kad tik į teatrą sutelpa pačios gražiausios gyvenimo spalvos, o mūsų „Saulos“ teatras tikrai spalvingas, nuotaikingas ir žaismingas. S.Gudavičiūtė taip pat pasveikino Sigitą ir Romą Matulius su aukščiausiais Lietuvos mėgėjų teatrų sąjungos apdovanojimais:Plungės kultūros centro direktorius, teatro „Saula“ režisierius Romas Matulis  nominacijos „Už nuopelnus vaikų ir jaunimo teatrui“ laureatas, režisieriams Sigitai ir Romui Matuliams įteikta  laureatų statulėlė „Ryškiausias vaikų teatrų spektaklis“  už geriausiu šalyje pripažintą, teatro spektaklį „Velnių monai“, praėjusių metų diplomantais paskelbtas  „Saulos“ spektaklis „O jei neliks vilties...“ ir režisieriams Sigitai ir Romui Matuliams įteiktas diplomas „Už ryškiausią vizualinį spektaklio sprendimą,  režisierė Sigita Matulienė  taip pat apdovanota Lietuvos teatro klasikės, aktorės ir režisierės Kazimieros Kymantaitės diplomu „Už ilgametę kūrybinę veiklą ir nacionalinės dramaturgijos puoselėjimą“.

Nemačiusieji premjeros tai galės padaryti gegužės pradžioje Kultūros centro rengiamame tarptautiniame teatrų festivalyje „Mažoji Melpomenė“.