Tai ne tik šventė, bet ir galimybė pasikalbėti apie savo namus – Žemės planetą, pamąstyti, ar vyksta dialogas tarp Žemės ir žmonijos.

Šiemet mokykloje buvo pristatyta pačių kurta Žemės dienos vėliava, mokykloje vyko įvairūs prasmingi netradicinės dienos renginiai. Vyresnieji mokiniai žiūrėjo filmą „Paskendusi Žemė“, mažesniuosius mokinius sudomino dokumentinis filmas „Plėšrūnai“.

Mokiniai rašė linkėjimus Žemei, dalyvavo „ekologinėje“ viktorinoje, po kurios paaiškėjo patys „žaliausi“ ir geriausiai Žemės problemas išmanantys mokiniai.

Į „Dendrologinį taką“ išėję pasivaikščioti mokiniai turėjo padaryti medžio žievės paveikslėlį, nurodyti medžio pavadinimą, išmatuoti medžių storį, apskaičiuoti amžių, nupiešti medžių lapus. Nelengva tai buvo užduotis – kai kas pasikliovė žiniomis, įgytomis gamtos pamokose, o kai kam prireikė ir enciklopedijos, ir visažinio „Google“.

Klasių atstovai dalyvavo ir gėlių karnavale: skambant muzikai žiūrovus džiugino rožės, bijūnai, pienės, alyvos... Na, o Žemės šventės pabaigoje į medžius buvo įkelta daug inkilėlių. Tai mokinių dovana paukšteliams – juk visiems smagu turėti savo namus.

Papasakokite apie Žemės dieną savo mokykloje! Rašinius ir nuotraukas siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt.