Šio vizito į Lietuvą tikslas buvo aptarti Kauno regiono savivaldybių ir Šida Kartli regiono savivaldybių galimas bendradarbiavimo sritis: projektų rengimą ir įgyvendinimą; keitimąsi vaikų stovyklomis; sanatorinį gydymą ir sveikatinimą; naujų turizmo maršrutų rengimą. Vizito dalyviai supažindinti su savivaldybių vietos pramonės įmonėmis, jiems pristatyti projektai, įgyvendinami privačių ir viešųjų lėšų pagalba, aprodyta keletas mokslo, mokymo, kultūros, sveikatinimo įstaigų.

Atvykusius į Birštono savivaldybę svečius pasveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Ji papasakojo apie Birštono kurortą, jame veikiančias sanatorijas, vykstančius kultūrinius renginius, įgyvendintus, dar vykdomus ir planuojamus projektus.

Šida Kartli regiono gubernatoriaus pavaduotojas Giorgi Kvitsinadze pasidžiaugė delegacijos vizitu į Lietuvą ir į Birštoną. Anot jo, tai sėkmingo bendradarbiavimo pradžia.

Po susitikimo savivaldybėje, svečiai apžiūrėjo Centrinį miesto parką, išbandė ten esančius treniruoklius, mokėsi žaisti petankę, vėliau lankėsi sanatorijoje, kur mėgavosi įvairiomis procedūromis.

Vakare rinkosi Kauno regiono merai, Kauno regiono plėtros agentūros atstovai, Kauno regiono plėtros tarybos nariai, atvyko nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J. E. George Kerdikoshvili, kiti garbingi svečiai.

Kauno regiono plėtros tarybos pirmininkas, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Šida Kartli regiono gubernatoriaus pavaduotojas Giorgi Kvitsinadzepasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo siekiama abipusiai naudingo bendradarbiavimo regioninės politikos įgyvendinimo, socialinės-ekonominės plėtros, viešojo administravimo tobulinimo, turizmo ir verslo plėtros, švietimo ir patirties mainų bei kitais aktualiais klausimais, prisidedančiais prie tvarios Šida Kartli ir Kauno regionų plėtros.

Po oficialiosios dalies svečiai klausėsi saksofono muzikos ir folkloro ansamblio „Raskila“ atliekamų dainų, maloniai bendravo tarpusavyje.