Šiaulietis Arvydas pasakojo prieš keletą savaičių skaitęs straipsnį, kad socialiai remtini žmonės pasus Vilniuje keičiasi nemokamai. Tą padaryti jis pasiūlė ir sugyventinei, kurios paso galiojimas baigėsi jai sulaukus 55-ių.

Arvydo sugyventinė bedarbė, jai pripažintas trečios grupės neįgalumas. Visos jos pajamos – kas mėnesį gaunama 306 Lt neįgalumo (netekto darbingumo) pašalpa. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriuje moteris sužinojo, kad pasas nemokamai jai išduotas nebus – ji turės pakloti 150 Lt. To priežastis – šiaulietė negauna socialinės pašalpos.

„Kažkoks absurdas – tie, kurie gauna pašalpą, ir pasus dykai gauna. O kurie nieko negauna, dar ir už pasus susimokėti turi. Kažkaip nelogiška“, – piktinasi Arvydas.

Arvydo tvirtinimu, jo sugyventinė socialinės pašalpos negauna, nes turi 14 arų miško žemės ir gauna neįgalumo pašalpą.

Pagal Rinkliavų įstatymą, nuo mokesčio už paso išdavimą bei paso pakeitimą atleidžiami asmenys, turintys teisę gauti socialinę pašalpą.

„Nežinau, iš kur ši moteris nusprendė esanti socialiai remtina. Ji turi pateikti Socialinės rūpybos skyriaus pažymą, kad yra socialiai remtina. Tada pasas jai būtų išduotas nemokamai“, – paaiškino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė ryšiams su visuomene Gailutė Smagriūnienė.

Nemokamai pasas taip pat išduodamas I ir II grupės invalidams, netekusiems tėvų globos vaikams ir našlaičiams iki 18 metų, senatvės pensininkams, valstybės išlaikomiems globos įstaigų gyventojams.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)