Pirmiausia ministras apsilankė Kauno rajone, Linksmakalnyje, kur greitu metu bus įrengta gyvūnų prieglauda ir dienos centras jaunimui.

„Penkta koja“, lapkričio mėnesį įsigijusi apleistą pastatą, jau spėjo pakeisti stogą ir pradėti vidaus remonto darbus. Ambicingas, tik privačiomis lėšomis finansuojamas „Penkta koja“ projektas susilaukia vis daugiau ne tik paprastų žmonių, bet ir įtakingų valdininkų dėmesio.

Dviejų aukštų pastatas daug metų buvo nenaudojamas, smarkiai apleistas ir sunaikintas. Plytų vagys išardė net kelias didžiules vidines sienas, viduje buvo daug šiukšlių, visi vertingesni vidaus elementai pavogti. Šiandien ši vieta po truputį atkuriama naujai veiklai ir ateityje tarnaus visuomenės poreikiams. Moderniai įrengta gyvūnų prieglauda - bus vieta susirinkti bendraminčiams ir gyvūnų mylėtojams.

Visą antrą pastato aukštą numatoma skirti dienos centro veiklai. Čia turės galimybę susiburti visi gyvūnams neabejingi žmonės, ypač norima sudaryti patogias sąlygas jaunimui, kuris yra aktyvus organizacijos talkininkas.

Organizacijos atstovai sulaukė ne vieno ministro patarimo, kuris neabejotinai pravers siekiant numatytų tikslų. Po apsilankymo Linksmakalnyje, ministras apsilankė „Penkta koja“ laikinuosiuose gyvūnų globos namuose Kaune, Aleksote. Čia nuo pražūties išgelbėti glaudžiasi apie 80 šunelių, dar 30 laikomi veterinarijos stacionare ir globėjų namuose, nes šių dienų šalčiai būtų jiems pražūtingi.

Su ministru aptarus daug aktualių temų belieka pasidžiaugti, kad gyvūnų globos tema Lietuvoje tampa aktuali ir girdima visuomenėje. Kaip vieną iš pagrindinių beglobių gyvūnų populiacijos mažinimo sąlygų ministras ir „Penkta koja“ įvardino sterilizaciją/kastraciją. Organizacija sterilizuoja visas kales, ir dauguma patinų, tokiu būdu smarkiai sumažindama nepageidaujamą gyvūnų populiaciją.

Kitas ne ką mažiau svarbus faktorius - pačių žmonių atsakomybė. Gyvūno auginimas yra sunkus ir atsakingas procesas, kuris vyksta daug metų, tad priimant sprendimą dėl gyvūno įsigijimo, reikia labai gerai apsvarstyti savo galimybes. Aptarus aktualiausias problemas ir galimus jų sprendimų būdus, „Penkta koja“ atstovai ir ministras Kazys Starkevičius sutarė dėl tolimensio bendadarbiavimo ir konkrečių darbų, padėsiančių mažinti opios socialinės problemos mastą ir žmonių neatsakingumą.