„Labai džiaugiuosi, kad Spalvoto Meduolio idėja plinta, dar daugiau žmonių randa minutę atsitraukti nuo kasdienio bėgimo ir sukurti mažą stebuklą vaikams. Ne nupirkti, o sukurti. Nes labiau nei materialių dalykų vaikams, ypač vaikams iš globos namų, reikia dėmesio, gero ir gyvo žodžio, palinkėjimo. Vaikai mokosi iš mūsų, jei kursime mes – kurs ir jie“, – pasakoja idėjos autorė Violeta Masteikienė, „Gerų minčių magijos projektų agentūros“ vadovė.

Šventės idėją palaikiusių kepyklų nemokamai išdalintus meduolius margino šimtai didžiųjų Lietuvos miestų šeimų ir gausus garsių žmonių būrys. Akcijoje talkino per 30 savanorių. Spalvotomis glazūromis visas kepyklėles aprūpino pagrindinis akcijos rėmėjas bendrovė „Dansukker“, miltais – UAB „Malsena Plius, o priemones marginimui skirė „Sangaida“.

Per 3 000 spalvotų meduolių bus suverti į Advento kalendorius ir keliaus į Vilniaus „Gilės“ vaikų globos namus, Kauno vaikų gerovės centrą „Pastogė“ ir Klaipėdos „Smiltelės“ vaikų globos namus.

Atrinkti gražiausieji meduoliai bus parduoti A. Adamkienės globojamoje Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje Vilniaus Rotušėje, o jų autoriai apdovanoti rėmėjų dovanomis.

Garsių žmonių meduoliai ir linkėjimai vaikams

Vilniuje meduolius margino ir vaikams linkėjimus siuntė žinomi Lietuvos žmonės: Vilniaus meras Artūras Zuokas, palinkėjęs visiems gerų Kalėdų senelių; aktorius Darius Petkevičius su dukra, skatinęs visus draugauti ir dalintis; dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė, patarusi susirasti ir užsiimti širdžiai miela veikla; nebijoti svajoti ragino atlikėjai Baiba Skurstenė, Vladas Kovaliovas, Linas Zareckas Choras, aktoriai Dangis Cholinas, Redita Dominaitytė ir Karolis Sakalauskas, dainų atlikėjas Mino palinkėjo visiems nebankrutuojančių nei tikrų nei jausminių bankų; eiti savu keliu ir nepasiduoti – TV laidų vedėja Loreta Sungailienė ir čempionas Edvinas Krungolcas.

Kauniečiai galėjo prisijungti kuriant palinkėjimus kartu su šokėjais Gintare ir Tomu Slausgalviais, dainininku Egidijum Sipavičium ir patriotinio roko grupės „Thundertale“ vaikinais. Klaipėdoje šventę papuošė Violetos ir Viliaus Tarasovų šeima.

Paprastumo galia

Visą šventę it leitmotyvas lydėjo viena mintis (ją vis buvo galima išgirsti iš dalyvių lūpų) – paprastumas ir nuoširdumas labiausiai paperka. Todėl prie vaikų netrukus prisijungdavo ir į marginimo procesą džiaugsmingai įsiliedavo ir tėveliai. Nė vienam kalbintam šventės dalyviui nekilo klausimų, ar reikia tokių švenčių – visi dėkojo organizatoriams už suteiktą galimybę pasidžiaugti kūryba, pajusti artėjančių švenčių nuotaiką, prisiminti, kiek daug galios yra paprastume.

Idėjos autorė V. Masteikienė šypsosi: „Šiemet aš pajaučiau, kaip spalvotų meduolių reikia margintojams: žmonės sustoja, atitrūksta mintimis nuo savų prisirišimų, ir nuspalvinę meduolį (o tie, kurie labiausiai neturi laiko pradžioje, nuspalvina du) – išeina ramesni“. Kitais metais į Spalvoto meduolio šventę tikimasi įtraukti dar 7 Lietuvos miestus.