Tai ne tik atgaivino mūsų mokyklą, bet ir davė progą kiekvienam susimąstyti, tapti geresniam - mokiniai ir mokytojai kiekvieną savaitę pradeda žodžiais iš Šventojo rašto. Taip pat organizuojamos rekolekcijos. Tai lyg dvasinės pratybos, maldos, susikaupimo renginiai, šansas susimąstyti apie save. Į šiuos renginius susiburia vis daugiau žmonių, kas labai džiugina. Šiais renginiais mokykla skatina mokinius ir mokytojus atrasti save – juk norint pakeisti mokyklą iš pradžių reikia pakeisti žmonių požiūrį į save ir į tai, ką jie gali.

Mokykloje buvo paminėta Žemės diena

Kovo pabaigoje mūsų mokykloje prasidėjo renginiai skirti Žemės dienai. Šiems renginiams yra skirtas visas mėnesis. Kovo mėnesio pradžioje mokiniai iš kiekvienos klasės ant vieno lapo parašė savo linkėjimus žemei. Kovo 21 dieną, kuomet žemėje yra lygiadienis t.y. diena ir naktis susilygina, pamokų metu, įvairių klasių mokiniai susirinko mokyklos stadione, pririšo savo linkėjimus prie žibinto, uždegė jį ir paleido skristi virš mūsų miesto.

Taip mūsų mokykla pavasario lygiadienį paminėjo žemės dieną. Renginiai susiję su žeme tęsėsi iki balandžio 20 dienos. Vienas iš jų buvo „Eko mada 2011“. Šis renginys vyksta mūsų mokykloje kiekvienais metais. Šiais metais „Eko mados“ tema, norint prisidėti prie žemės dienos, buvo ekologija ir gamtos stichijos. Norėdamos parodyti savo sukurtus su šiomis temomis susijusius rūbus, renginyje dalyvavo 10 klasių. Visos klasės gavo padėkas už dalyvavimą, o trys komisijos ir dalyvavusių klasių atstovų nuomone geriausiai pasirodžiusios (5a, 5c ir 8b) klasės buvo apdovanotos diplomais.

Pavasaris mūsų mokykloje – tvarkymosi metas

Ekologija tampa mada. Jau kurį laiką pasaulis „serga“ ekologine epidemija – daugelis žmonų pradeda vis intensyviau propaguoti ekologinį gyvenimo būdą. Parduotuvėje perskaito visą produkto sudėtį nuo pradžios iki galo, rūšiuoja atliekas, naudoja tik natūralias kosmetines priemones arba patys pasigamina jas namuose. Kadangi, galima sakyti, ekologija tampa savotiška mada, ši tendencija veržiasi ir į drabužių mados erdvę.

Mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo akcijoje „Darom!“. Jau tapo tradicija kiekvieną pavasarį rinktis ir tvarkyti aplinką. Žmonės ne tik renka šiukšles, bet ir pradeda mąstyti apie save ir savo aplinką. Juk nėra labai smagu kai vasara atvažiuoji prie ežero, o ten – kalnas šiukšlių.