Paskutinį sausio savaitgalį į M. Žilinsko dailės galeriją buvo atkeliavęs prancūziškų kino filmų festivalis „Žiemos ekranai“. Šis renginys susilaukė didelio žiūrovų dėmesio, o vasario 10 dieną, Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje taip pat vyko renginys, kuris neleido pamiršti, jog egzistuoja ne vien tik profesionalūs, holivudiniai filmai.

Čia vyko  megėjiškų trumpametražių filmų festivalio - konkurso „Kinomanai.lt 2011“ darbų peržiūra. Visi darbai atkeliavo iš praeitų metų gruodžio mėnesio Vilniuje vykusio konkurso, kuriame juos vertino kompetentinga komisija.

Į filmų peržiūrą susirinko  pilna salė žiūrovų. Kiekvienas iš jų taip pat galėjo išsirinkti savo favoritus, nes visi filmai buvo labai skirtingi, todėl ir kiekvienas žiūrovas galėjo jį suprasti kitaip bei padaryti savas išvadas. Šis festivalis vyko trečiąjį kartą, o megėjiškų filmų kūrėjai dar kartelį įrodė, jog ir trumpametražiai filmai gali būti labai įdomūs ir orginalūs, turėti gilią mintį ir moralą.

Tokie renginiai, festivaliai yra ženklas, jog kino kultūra niekur nežada prapulti. Tuo labiau lietuviškas kinas ir naujieji jo kūrėjai, kurie galbūt kada nors taps garsiais režisieriais. Todėl būtent tokiais būdais reikia skatinti žmones kurti, domėtis ir kilti laipteliais į viršų.